Kaja Juvan v Wimbledonu izločila eno najbolj vročih WTA igralk ta hip

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Wimbledonu pripravila enega največjih presenečenj uvodnega dne. Po treh nizih je premagala Brazilko Beatriz Haddad Maia, ki je v London prišla z nizom 13 zmag in le 1 porazom na travnati podlagi. 

Kaja Juvan je odlično zaigrala v 1. kolu Wimbledona. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Beatriz Haddad Maia (28. na WTA) je pred letošnjim Wimbledonom osvojila turnirja serije WTA 250 v Nottinghamu in Birminghamu, dober rezultat pa ji je uspel tudi v Eastbournu, kjer je prišla do polfinala. Kaja Juvan (62. na WTA) je na drugi strani tako v Birminghamu kot tudi v Bad Homburgu z nastopi v 1. kolu.

V Nemčiji se 21-letna Ljubljančanka ni dobro počutila, zaradi česar je dvoboj proti Italijanki Lucii Bronzetti tudi predala, toliko bolje pa se je počutila tokrat v Wimbledonu. Že v prvem nizu se je videlo, da se bo morala Haddad Maia proti Kaji, ki med drugim premore odlično obrambno igro, za uspeh zelo potruditi. Slovenka je od prvega trenutka dalje na igrišču delovala zelo zbrano, o čemer priča podatek, da v prvem nizu nasprotnici ni ponudila niti ene žogice za ‘break’. Sama je izkoristila svojo tretj, prvo v 10. igri, ki jo je dobila po neizsiljeni napaki Brazilke.

V drugem nizu je Beatriz prva prišla do ‘breaka’, in sicer v 3. igri, po kateri je povedla z 2:1. Juvan se ni predala, v 10. igri bila blizu izenačenju na 5:5, a Haddad Maia je vendarle uspela izenačiti na 1:1 v nizih. Izkoristila je svojo tretjo žogico za niz. Tretji niz je znova bolje začela Slovenka, ki je hitro povedla s 3:0. Po povratku Brazilke je za trenutek zadišalo v 7. igri niza, ko se je Juvan pri vodstvu s 4:2 in svojem začetnem udarcu znašla v zaostanku z 0:30, a se je uspešno rešila. Zmagovalko je nato odločila že kar v naslednji igri, na servis nasprotnice.

Za mesto v 3. kolu proti Madžarki

Kaja Juvan je po zmagi nad Brazilko še zmago oddaljena od izenačitve najboljšega rezultata v Wimbledonu. Na ‘sveti travi’ se je v 3. kolo namreč že uvrstila v lanski sezoni, ko je po vrsti premagala Belindo Benčič in Claro Burel, nato pa v 3. kolu klonila proti Američanki CoCo Gauff. Letos ji bo v 2. kolu nasproti stala Madžarka Dalma Galfi (89. na WTA). Igralki sta se med seboj že pomerili leta 2019 v Pokalu BJK. Takrat je dvoboj s 6:1 in 6:4 dobila Galfi.

Wimbledon 2022

Posamezno (Ž), 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Haddad Maia B. (Bra/23) 6:4, 4:6, 6:2 
Zidanšek T. (Slo) – Udvardy P. (Mad) 4:6, 6:7(1)

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Galfi D. (Mad)