Kaja Juvan v tretjem krogu Wimbledona (dopolnjeno)

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v drugem krogu tretjega grand slama sezone v Wimbledonu premagala Madžarko Dalmo Galfi s 7:5, 6:3.

Potem ko je Juvanova v uvodnem krogu pripravila manjše presenečenje in ugnala Brazilko Beatriz Haddad Maia s 6:4, 4:6, 6:2, je slovenska igralka nadaljevala dobre predstave na travi v Wimbledonu in dosegla še eno zmago.

Uvodna tekma na tretjem letošnjem turnirju je bila sploh prva na travnati podlagi v tej sezoni za Juvanovo. Dobro formo pa je nadgradila še v drugem krogu, saj je danes po hitrem vodstvu v prvem nizu prišla do zmage s 7:5, v drugem pa nato zanesljivo slavila s 6:3 in po uri in 20 minutah napredovala v tretji krog.

Juvanova se v prvem krogu ni ustrašila izziva proti igralki, ki je pred Wimbledonom igrala sijajno in med drugim prejšnji teden nastopila tudi v polfinalu Eastbourna. A razpoloženi Slovenki takrat Brazilka ni bila kos in po današnjih prvih igrah na igrišču številka 6 se je zdelo, da Madžarko čaka enaka usoda.

Kaja Juvan je namreč že v drugi igri odvzela servis tekmici in hitro povedla s 3:0. Potem pa se je nalet ustavil, do sape je prišla tudi Galfijeva, sicer z 89. mestom na lestvici WTA skoraj trideset mest slabše uvrščena kot Slovenka (62.). Hitro je prišla do izenačenja na 3:3, tudi sama je odvzela servis tekmici in pri zaostanku s 3:5 se je Juvanova znašla v težavah.

A se je v odločilnih trenutkih zbrala, dobila najprej igro na svoj servis, potem še enkrat odvzela servis Madžarki za 5:5, nazadnje pa niz po 42 minutah po zadnjem udarcu tekmice, ki je končal v mreži, dobila s 7:5.

Nadaljevanje v drugem je bilo za Slovenko vendarle lažje. Začela je podobno dobro kot v prvem in vodila s 3:1, pa potem z zmago v igri na svoj servis že s 4:1. Ni pa se ponovila zgodba vrnitve Madžarke iz prvega niza; igralki sta zanesljivo igrali na svoj servis, po vodstvu s 5:3 pa si je Juvanova priborila tri zaključne žogice za zmago na dvoboju ter nato z asom izkoristila že prvo.

Juvanova je tako vsaj ponovila lanski dosežek iz Wimbledona, takrat se je prav tako uvrstila v tretji krog, kjer jo je potem ugnala Američanka Cora Gauff. Letošnja ovira pri preboju v nadaljevanje elitnega tekmovanja pa bo boljša iz dvoboja med Kitajko Qiang Wang in Britanko Heather Watson.

* Wimbledon (47 milijonov evrov):
– ženske, 2. krog:
Kaja Juvan (Slo) – Dalma Galfi (Mad) 7:5, 6:3