Kaja Juvan v Sankt Peterburgu že do četrte zmage v štirih dneh

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan nadaljuje z uspešnim nastopanjem v Sankt Peterburgu. Na turnirju serije WTA 500 je trem kvalifikacijskim zmagam po preobratu dodala še zmago v 1. kolu glavnega dela turnirja. Boljša je bila od Belgijke Alison Van Uytvanck. 

Kaja Juvan v Sankt Peterburgu že do četrte zmage . (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaja Juvan se je v tekmi 1. kola glavnega dela turnirja prvič v Sankt Peterburgu znašla v zaostanku z 0:1 v nizih. Tekmo je namreč bolje pričela 27-letna Belgijka, ki je v prvem nizu izkoristila vse tri ‘break’ žoge in prvi del tekme dobila s 6:4.

Tudi v drugem nizu je sprva bolje kazalo 52. igralki sveta, ki je povedla s 4:3 z ‘breakom’ prednosti, takrat pa je so sledile minute Slovenke. Pripravila je delni izid 5:1 v igrah, tako drugi niz dobila s 6:4 in v tretjem povedla s 3:1.

V zaključku tekme je bila Juvanova bolj zbrana od nasprotnice, v 9. igri niza pa pri rezultatu 40:15 izkoristila že svojo prvo zaključno žogico. Končni rezultat 6:4, 4:6 in 6:3 za Kajo Juvan je po dveh urah igre z neizsiljeno napako pri ‘returnu’ postavila kar Belgijka sama.

“Zadovoljna sem s tem, da se mi je uspelo prebiti naprej. Šlo je za zahtevno tekmo proti zahtevni tekmici, s katero sva že trenirali skupaj in se dobro poznava”, je po tekmi povedala Juvanova in dodala: “Igram vsak dan, sem že malo utrujena, ampak se borim in tudi na naslednji tekmi bom dala vse od sebe. Se že veselim, da bom znova stopila na igrišče. Hvala vsem za podporo.

Mesto v četrtfinalu WTA 500 turnirja bo Juvanova lovila proti Švicarki Belindi Benčič, katero je lani že presenetila v Wimbledonu. Tudi 24. igralka sveta je v tekmi 1. kola proti Veroniki Kudermetovi za zmago potrebovala več kot dve uri. Za razliko od Juvanove je imela Benčičeva pred tekmo 2. kola prost dan.

WTA 500 St. Petersburg (Rusija, trda podlaga, dvorana)
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – Diatchenko V. (Rus) 6:1, 6:4
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – Shalimova E. (Rus) 6:3, 6:2
3. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/8) – McNally C. (Zda) 6:4, 3:6, 6:3

1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Van Uytvanck A. (Bel) 4:6, 6:4, 6:3
2. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Benčič B. (Švi/5) [9.2., 18.30]