Kaja Juvan v prvem krogu Budimpešte boljša od Kristine Kučova

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je po tretjem turnirju za grand slam v sezoni v Wimbledonu vrnila na peščeno podlago. V prvem krogu turnirja WTA 250 v madžarski Budimpešti z nagradnim skladom 230.000 evrov je premagala slovaško tekmico Kristino Kučova s 7:5 in 6:2 po nekaj manj kot uri in pol dvoboja.

Dvaindvajsetletna Ljubljančanka se je na sveti travi prebila do drugega kroga glavnega turnirja, nato pa je jo izločila Rusinja Anastazija Potapova. Kljub temu je Juvan napredovala za 75 mest in je na posodobljeni teniški lestvici zdaj na 169. mestu.

V prvem krogu turnirja v madžarski prestolnici ji je danes nasproti mreže stala Slovakinja Kučova, 486. igralka s svetovne lestvice.

Slovenka je v prvem nizu dobila uvodno igro, nato pa je že na svoj naslednji servis izgubila točko, s čimer je Slovakinja povedla z 2:1. Z odvzemom servisa tekmici je Juvan odgovorila že v naslednji igri in poravnala na 2:2. Do novega brejka je prišla pri vodstvu s 5:3, a ji je s svojim takoj odgovorila Kučova.

Pri vodstvu 5:4 in na servis nasprotnice je imela Juvan na voljo tri zaključne žogice za prvi niz, a jih ni unovčila. Nato je najprej izkoristila servis, v naslednji igri pa je zanesljivo realizirala prvo zaključno žogico in niz dobila s 7:5.

Precej visoka temperatura je očitno več posledic pustila na slovaški igralki, saj je Juvan prepričljivo drugi niz dobila s 6:2. Tekmici je odvzela dva servisa in hitro povedla s 5:0. Slovakinja je nato sicer dobila dve igri, a je Juvan izkoristila svojo edino zaključno žogico za zmago.

V naslednjem krogu jo čaka Avstralka Astra Sharma, trenutno 216. igralka na lestvici WTA.

* Budimpešta, WTA 250 (259.303 dolarjev):
– 1. krog:
Kaja Juvan (Slo) – Kristina Kučova (Slk) 7:5, 6:2.