Kaja Juvan v kvalifikacijah Indian Wellsa proti 13 let starejši Nemki

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se bo prvič v karieri preizkusila na izjemno močnem v Indian Wellsu. V kolikor si bo v Kaliforniji želela priboriti mesto v glavnem delu turnirja serije WTA 1000, bo morala v kvalifikacijah preskočiti dve oviri. 

Se bo Juvanova uspela Nemki oddolžiti za poraz izpred štirih let? (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Prva ovira sliši na ime Tatjana Maria. 34-letna Nemka je v karieri preživljala že mnogo boljše čase. Leta 2017 je denimo veljala za 46. igralko sveta, leto dni kasneje pa osvojila tudi svoj edini WTA turnir, in sicer na Majorki, kjer je v finalu z 2:0 v nizih premagala Anastasijo Sevastova.

Trenutno Nemka na WTA lestvici zaseda 248. mesto, vodi pa v medsebojnih tekmah proti Kaji Juvan. V zaključku leta 2018 je bila namreč boljša na ITF W100+H turnirju v Dubaju.

V glavni del turnirja je neposredno že uvrščena Tamara Zidanšek, ki bo v Indian Wellsu ena od nosilk. V dvojicah bo prvič po OP Avstralije nastopila Andreja Klepač, ki bo znova zaigrala skupaj s Hrvatico Darijo Jurak Schreiber. V moškem delu turnirja bo sploh prvič po osmih mesecih nastopil Aljaž Bedene. 

WTA 1000 Indian Wells
(ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Maria T. (Nem) [7.3., 21.30]

1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – ?

Dvojice
1. kolo: Klepač A./Jurak D. – ?


ATP 1000 Indian Wells
(ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Bedene A. (Slo) – ?