Kaja Juvan v Dohi uspešno oddelala kvalifikacije; znana že tudi njena tekmica v 1. kolu

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je na tekmi 2. kola kvalifikacij turnirja serije WTA 1000 v Dohi oddolžila Belgijki Maryni Zanevska za poraz na Odprtem prvenstvu Avstralije. S to zmago si je Ljubljančanka priigrala mesto v glavnem delu turnirja. 

Kaja Juvan v Dohi uspešno skozi kvalifikacijsko sito. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po tem, ko je v 1. kolu kvalifikacij turnirja v Dohi prepričljivo premagala Kazahstanko Anno Danilino, se je 21-letni Kaji Juvan na turnirju serije WTA 1000 ponudila priložnost, da se 7 let starejši Belgijki Maryni Zanevska (69. na WTA lestvici) oddolži za letošnji poraz v Melbournu. Druga najvišje uvrščena Slovenka je to priložnost tudi izkoristila.

Sprva sicer ni kazalo, da bo temu tako. Belgijka je bila namreč tista, ki je tekmo začela bolje. Prvi niz je po 38 minutah igre dobila z rezultatom 6:2, a Kaja Juvan je tokrat pripravila odličen odgovor. V drugem nizu je v pičlih 26 minutah tekmico ugnala s 6:1 in tako izsilila odločilni tretji niz. V tem delu tekme smo videli kar 7 ‘breakom’, eno servisno igro več je nasprotnici odvzela Juvanova, ki je svoje delo v 12. igri niza na svoj začetni udarec dokončala brez izgubljene točke.

Skupaj je Juvanova nasprotnici zabila kar 9 asov in osvojila 11 točk več od Belgijke (94:83).

Tudi v 1. kolu proti kvalifikantki

Po uspešno odigranem turnirju v Sankt Peterburgu je to še drugi turnir zapored, na katerem se je Kaji Juvan uspelo prebiti v glavni del tekmovanja. V Rusiji je v glavnem turnirju zabeležila še eno zmago, tudi tokrat pa bo imela lepo priložnost. Žreb ji je namreč za nasprotnico v 1. kolu glavnega dela turnirja namenil kvalifikantko Stefanie Voegele.

31-letna Švicarka, ki na WTA lestvici zaseda 156. mesto, je bila v kvalifikacijah boljša od Italijanke Martine Trevisan (88. na WTA lestvici) in Nizozemke Arantxe Rus (68. igralka sveta). Z Juvanovo se do sedaj še ni pomerila.

WTA 1000 Doha (Katar, trda podlaga, zunaj)
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/14) – Danilina A. (Kaz) 6:2, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/14) – Zanevska M. (Bel/7) 2:6, 6:1, 7:5
1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Voegele S. (Švi/Q) [20.2.]