Kaja Juvan v Birminghamu bolje začela, Lauren Davis bolje nadaljevala

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se na turnirju serije WTA 250 v Birminghamu ni uspela prebiti v 2. kolo glavnega dela turnirja. Ljubljančanka je v izjemno izenačeni tekmi 1. kola s 6:7(2) in 6:7(5) klonila proti Američanki Lauren Davis. 

Kaja Juvan se ni uspela prebiti v 2. kolo turnirja v Birminghamu. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Za Kajo Juvan (60. na WTA) je bil to drugi medsebojni obračun proti Lauren Davis (108.), ki je zdaj rezultat v zmagah poravnala na 1:1. Za Juvan je bil to prvi letošnji nastop na travnati podlagi, medtem ko je Američanka v preteklem tednu že nastopila na turnirju v Nottinghamu.

Oba niza je bolje začela Kaja Juvan. V prvem je vodila s 3:0, bolj kot je šel niz proti koncu, bolj je pobudo začela prevzemati Davis. Slednja je dobila podaljšano igro prvega niza z rezultatom 7:2, tesneje je bilo v tie-breaku drugega niza, kjer je Kaja Juvan pri zaostanku s 3:6 najprej rešila dve zaključni žogici, tretje pač ne. O tem, kako zelo izenačen obračun je bil, priča tudi podatek o končnem številu doseženih točk (84:78 v korist Lauren).

Kljub porazu Kaja z nastopi v Birminghamu še ni končala. Nastopila bo namreč tudi v konkurenci parov, kjer bo moči združila s Poljakinjo Magdo Linette. 

WTA 250 Birmingham
(Velika Britanija, trava, zunaj)

Posamezno
1. kolo: Juvan K. (Slo) – Davis L. (Zda) 6:7(2), 6:7(5)

Dvojice
1. kolo: Juvan K./Linette M. – Davis L./McNally C. [14.6.]