Kaja Juvan: “Turnir v Portorožu je zelo pomemben za slovenski tenis.”

V tokratnem Facebook pogovoru v projektu Teniško aktivni! smo se tik pred začetkom zadnjega turnirja za Grand Slam v sezoni pogovarjali s Kajo Juvan. Njena prva tekmica na OP ZDA bo Britanka Heather Watson.

V Portorožu vse najboljše Slovenke.

“V New Yorku je trenutno zelo vroče, ampak je super vzdušje. Vsi komaj čakamo na prve tekme. Po mestu se lahko sprehajam brez omejitev, v klubu pa so malce strožje omejitve. Seveda so maske še vedno obvezne, imamo pa tudi testiranja. Držimo se pravil in se ne družimo z zunanjim svetom,” je o trenutni situaciji v New Yorku dejala Juvanova in nato spregovorila še o svoji trenutni pripravljenosti: “Počutim se dobro. V zadnjih mesecih oziroma po moji bolezni smo veliko delali na fizični pripravljenosti. Veliko delamo tudi na teniški igri, tako da se veselim prvega dvoboja proti kakovostni igralki.”Juvanova bo, kot že rečeno, v prvem kolu jutri igrala proti Heather Watson, ki je leta 2009 zmagala na mladinskem OP ZDA: ”Ne poznam je dobro. Nisem še igrala proti njej. Gledala sem sicer nekaj njenih tekem, vendar ne vem, kako igra. Pripravili se bomo s pomočjo posnetkov.”

Juvanova bo po koncu OP ZDA prišla v Slovenijo, kjer jo čaka turnir serije WTA v Portorožu: “Ta turnir je res pomemben za slovenski tenis. Vse se veselimo tega nastopa. S Tamaro sva že preizkusili igrišča v Portorožu. Mesto je lepo. Zelo sem vesela, da imamo to priložnost, da lahko zaigramo doma.”

Več pa v priloženem posnetku.