Kaja Juvan tudi v Dohi hitro našla prave občutke

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v Dohi še zmago oddaljena od preboja v glavni del turnirja serije WTA 1000. 21-letna Ljubljančanka je na uvodnem kvalifikacijskem obračunu upravičila vlogo favoritinje. 

Kaja Juvan je v 1. kolu kvalifikacij v Dohi upravičila vlogo favoritinje. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaja Juvan te dni prvič v karieri vihti lopar na izjemno močnem turnirju serije WTA 1000 v Dohi. Za začetek je v svojo statistiko vpisala zmago in to prepričljivo. Z rezultatom 6:2 in 6:2 je bila boljša od Kazahstanke Anne Daniline, igralke, ki na WTA lestvici zaseda 335. mesto.

Ljubljančanka je za zmago potrebovala uro in 11 minut. V osmih servisnih igrah je zbrala dva asa, tekmo končala brez dvojne napake, skupaj pa v celotnem obračunu osvojila 23 točk več od nasprotnice (66:43).

V Melbournu boljša Belgijka, kako bo tokrat?

Za mesto v glavnem delu turnirja se bo Juvanova pomerila proti Belgijki Maryni Zanevska. Igralki sta se med seboj pomerili že na letošnjem OP Avstralije, kjer se je po dveh zelo izenačenih podaljšanih igrah zmage z 2:0 v nizih veselila Zanevska. Ta je v 1. kolu kvalifikacij v Dohi proti Bernardi Pera vodila s 6:3 in 3:0, nato pa je Američanka rojena na Hrvaškem dvoboj predala.

WTA 1000 Doha (Katar, trda podlaga, zunaj)
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/14) – Danilina A. (Kaz) 6:2, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/14) – Zanevska M. (Bel/7) [19.2.]