Kaja Juvan še drugo leto zapored obstala v 3. kolu Wimbledona

Slovenski teniški igralki Kaji Juvan se v Wimbledonu ni uspelo prebiti v osmino finala. 21-letno Ljubljančanko je zaustavila devet let starejša Britanka Heather Watson, ki se je prvič veselila uvrstitve med najboljših 16 na katerem od turnirjev za Grand Slam. 

Kaja Juvan obstala v 3. kolu turnirja v Wimbledonu. (Foto: ITF)

Kaja Juvan (62. na WTA) je imela tokrat na papirju lepšo priložnost za preboj v osmino finala, kot pred letom dni, ko ji je nasproti stala Američanka CoCo Gauff. Tokrat se je za mesto med najboljših 16 na turnirju pomerila proti Heather Watson (121. na WTA), ki je sicer leta 2015 na WTA lestvici zasedala že 38. mesto.

Obe igralki sta lovili svoj prvi preboj v osmino finala turnirja za Grand Slam, uspešnejša pa je bila Britanka. Kaja je bila tista, ki je v 7. igri uvodnega niza kot prva prišla do ‘breaka’ prednosti, a domačinka je že v naslednji igri rezultat poravnala na 4:4. Zmagovalko prvega niza je odločila podaljšana igra, kjer je Juvan najprej izničila zaostanek s 3:6, nato pri rezultatu 6:6 po dolgi izmenjavi za las zgrešila osnovno črto, na 4. zaključno žogico Britanke pa naredila dvojno napako.

V začetku drugega niza Slovenka nikakor ni našla svoje prave igre, vrstile so se napake, Watson pa je to na drugi strani znala izkoristiti. Povedla je s 5:0, a Kaja se ni predala. Kasneje je imela celo nekaj priložnosti, da bi zaostanek znižala na 3:5, a jih ni izkoristila. Britanka je po uri in 43 minutah igre prišla do prve zaključne žogice in jo tudi izkoristila.

V članski konkurenci v igri le še Andreja Klepač

Kaja Juvan bi skupaj s Tamaro Zidanšek morala dokončati tudi tekmi 1. kola dvojic, a sta Slovenki dvoboj predali. V petek je z nastopi v Wimbledonu končal Aljaž Bedene, ki je skupaj s Soonwoo Kwonom klonil v 1. kolu moških dvojic, že v četrtek pa si je mesto v 2. kolu ženskih dvojic priigrala Andreja Klepač. Primorka je tako še edina preostala Slovenka na letošnjem Wimbledonu v članski konkurenci. Nastopila bo tudi v mešanih dvojicah, in sicer v paru s Čehom Filipom Polaškom. 

Wimbledon 2022

Posamezno 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Haddad Maia B. (Bra/23) 6:4, 4:6, 6:2 
Zidanšek T. (Slo) – Udvardy P. (Mad) 4:6, 6:7(1)
Bedene A. (Slo/PR) – Marterer M. (Nem/Q) 6:4, 5:7, 4:6, 5:7

2. kolo: Juvan K. (Slo) – Galfi D. (Mad) 7:5, 6:3
3. kolo: Juvan K. (Slo) – Watson H. (Vb) 6:7(6), 2:6


Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Kwon S. – Hidalgo D./Rodriguez C. 6:7(5), 6:7(4), 3:6
Juvan K./Zidanšek T. – Harrison C./Santamaria S. 6:2, 4:6, 2:5* – predaja
(7)Guarachi A./Klepač A. – Adamczak M./Kawa K. 6:3, 6:4

2. kolo: (7)Guarachi A./Klepač A. – Cornet A./Parry D. [2.7.]

Mešane dvojice
1. kolo: Polašek F./Klepač A. – Purcell M./Sanders S. [1.7.]