Kaja Juvan proti Kitajki zabeležila svojo prvo zmago v Madridu

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v svojem drugem nastopu prišla do svoje prve zmage na močnem turnirju serije WTA 1000 v Madridu. Lani je Ljubljančanko v 1. kolu kvalifikacij zaustavila rojakinja Tamara Zidanšek, letos je Kaji uspel preobrat proti Kitajki.

Kaja Juvan v 2. kolu kvalifikacij proti Petkovičevi. (Foto: ITF)

Kaja Juvan je za zmago proti 98. igralki sveta Qiang Wang potrebovala dve uri in šest minut. Dvoboja ni pričela najbolje, saj se je hitro znašla v zaostanku z 1:5.

Poraz v prvem nizu je kasneje sicer uspela omiliti (4:6), v drugem nizu pa si podobno slabšega začetka ni privoščila. Pobegnila je na 3:0, a Kitajka je v 9. igri niza prišla do ‘re-breaka’ in v naslednji igri servirala za izenačenje na 5:5. Takrat je Ljubljančanka priršla do ključne igre, izkoristila 3. žogico za niz, v tretjem nizu pa bila nato veliko boljša od tekmice.

V 2. kolu kvalifikacij, ki je hkrati zadnji pred uvrstitvijo v glavni del turnirja, Juvanovo čaka obračun proti Andrei Petković (64. na WTA). Proti Nemki, ki je v 1. kolu kvalifikacij z 2:0 v nizih odpravila Japonko Misaki Doi, se Juvanova do sedaj še ni pomerila.

WTA 1000 Madrid
(Španija, $6,575,560, pesek)

Posamezno
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/18) – Wang Q. (Kit) 4:6, 6:4, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/18) – Petković A. (Nem/9) [27.4.]

1. kolo: Zidanšek T. (Slo) – kvalifikantka [28.4.]

Dvojice
1. kolo: Guarachi A./Klepač A. – ?