Kaja Juvan predčasno končala dvoboj 1. kola kvalifikacij v Miamiju

Kaja Juvan, ki se je s ponedeljkom na WTA lestvici prebila do nove najboljše uvrstitve v karieri, je hitro končala z nastopi na turnirju serije WTA 1000 v Miamiju. 21-letna Ljubljančanka obračuna 1. kola kvalifikacij ni dokončala. 

Kaja Juvan je ostala brez nastopa v glavnem delu turnirja serije WTA 1000 v Miamiju. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaja Juvan je na osveženi WTA lestvici pridobila 5 mest, postala 80. igralka sveta in tako za dve mesti izboljšala predtem svojo najboljšo uvrstitev.

Druga najvišje uvrščena Slovenka je v Miamiju poizkušala ponoviti uspeh iz Indian Wellsa, kjer se je skozi kvalifikacijsko sito uspešno prebila v glavni del turnirja, a ji to ni uspelo. Žreb ji je v 1. kolu kvalifikacij za nasprotnico namenil Kitajko Lin Zhu (109. igralka sveta), ki je tekmo dobila še pred koncem drugega niza.

Juvanova se je hitro znašla v zaostanku z 1:5, a ji v zaključku prvega niza skorajda uspel povratek. Zaostanek je znižala na 4:5, v 10. igri pa se na servis Kitajke prebila do rezultata 30:30. Naslednji dve točki sta pripadli Kitajki, ki je dobila še naslednje tri igre, nato pa je Slovenka obračun predala. Razlog zaenkrat še ni znan.

V glavni del turnirja je kot nosilka neposredno že uvrščena Tamara Zidanšek, v dvojicah bo zaigrala Andreja Klepač, v moškem delu turnirja pa bo zaigral Aljaž Bedene. 

WTA 1000 Miami
(FL, ZDA, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Zhu L. (Kit) 4:6, 0:3*