Kaja Juvan pred začetkom Roland Garrosa v izjemni formi

V nedeljo se v Parizu začne drugi turnir za Grand Slam v sezoni. V Rolandu Garrosu bodo nastopili tudi Aljaž Bedene, Tamara Zidanšek in Kaja Juvan. Juvanova bo v Pariz prišla med zadnjimi, saj se je včeraj uvrstila v finale turnirja WTA 250 v Strasbourgu.

V najboljši formi od treh Slovencev je trenutno Kaja Juvan (81. WTA). Ohrabrena z dobrimi nastopi v pokalu BJK, ta teden je za izjemne nastope in odnos do reprezentance prejela tudi nagrado Heart, se je danes uvrstila v finale turnirja v Strasbourgu, kjer pa je izgubil proti Angelique Kerber. V polfinalu je premagala nekdanjo številko 1, Čehinjo Karolino Pliškovo.

Z najlepšimi spomini pa v Pariz prihaja Tamara Zidanšek (25. na lestvici WTA), ki je v prestolnici Francije lani igrala v polfinalu. Po težavah v postcovidnem obdobju, zmagala je le en dvoboj, je morda lahko Pariz prelomnica v tej sezoni. Njena prva tekmica v Parizu bo Američanka Claire Liu, ki je trenutno na 92. mestu na lestvici WTA, najvišje pa je bila na 83. Gre za nekdanjo najboljšo mladinko na svetu, zmagovalko mladinskega Wimbledona, v Rolandu Garrosu pa je igrala v finalu. To bo njun prvi medsebojni dvoboj. »Lahko rečem, da sem zdaj končno stoodstotna. Zadnje tri tedne sem bila dovolj fizično sposobna, da sem vse treninge oddelala zelo dobro. Mislim, da sem končno prišla nazaj v svoje najboljše počutje. Zadnje treninge sem opravila na jugu Španije, kjer so res dobre razmere za delo in sprostitev. Vzdušje je bilo izjemno, in res sem imela veliko voljo za treniranje. Moram reči, da sem kar zadovoljna, glede na cilje, ki sem jih imela na koncu prejšnje sezone. Eden izmed ciljev je bil nadgraditi igro na trdih igriščih, kar mislim, da mi je uspelo. To se je videlo v Avstraliji, ko sem si dokazala, da sem naredila dobro delo. Kasneje so se okoliščine zaradi covida spremenile, ampak mislim, da sem na dobri poti, da uresničim še marsikaj v tej sezoni,« je pred začetkom turnirja optimistična Zidanškova.

Aljaž Bedene je že dolgo časa edini Slovenec, ki nastopa na turnirjih za grand slam. Tudi on se počasi vrača po zdravstvenih težavah, tudi on je po povratku zmagal le en dvoboj. Trenutno je na 175. mestu lestvice ATP. Njegov prvi tekmec v Parizu pa bo Avstralec Christopher O’Connell, ki je trenutno na 124. mestu lestvice ATP, najvišje pa je bil na 111. mestu. V Parizu je 27-letni Avstralec na glavnem turnirju nastopil le enkrat in sicer lani, ko je izgubil v prvem kolu.