Kaja Juvan pred odhodom v Pariz še v finalu Strasbourga

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan bo danes v finalu turnirja serije WTA v Strasbourgu z denarnim skladom 203.024 evrov izzvala Nemko Angelique Kerber. Ljubljančanka se bo po sploh prvem finalu v karieri na najvišji ravni odpravila na odprto prvenstvo Francije v Pariz, kjer bo od nedelje na sporedu drugi grand slam sezone.

Enaindvajsetletnica se je z izkušeno Nemko, sicer trikratno zmagovalko turnirjev za grand slam, enkrat že pomerila in jo tudi premagala na OP Francije. Pred dvema letoma je v prvem krogu slavila s 6:3, 6:3.

Druga najboljša slovenska igralka na lestvici WTA (81.) je v Strasbourgu ujela dobro formo in nanizala zmage proti Izraelki Lini Glushko (6:3, 6:1), Bosanki Nefisi Berberović (6:2, 6:3), Belgijki Elise Mertens (7:6, 6:4) ter nazadnje v polfinalu v petek še proti Čehinji Karolini Pliškovi (6:2, 7:5), sicer nekdaj številki ena ženskega tenisa.

Na poti do finala tako ni izgubila niti niza, ne glede na današnji razplet pa lahko z optimizmom zre v Pariz, kjer se bo v nedeljo začel Roland Garros. Tam je doslej najdlje prišla prav leta 2020, ko je izpadla v drugem krogu.

Letos bo Juvanova v prvem krogu igrala proti kvalifikantki iz Rusije Oksani Selehmetovi (198. WTA), ob morebitnem uspehu pa jo v drugem krogu bržčas čaka tretja nosilka, Španka Paula Badosa.