Kaja Juvan po zmagi: “Zdi se mi, da sem bila tudi v drugem letošnjem dvoboju zelo sproščena”

Kaja Juvan je prišla še do druge letošnje zmage v Wimbledonu. V drugem kolu tretjega turnirja za grand slam v sezoni je izločila Madžarko Dalmo Galfi. Rezultat je bil 7: 5 in 6:3.

Kaja Juvan (Foto: FB)

“Zdi se mi, da sem bila tudi v drugem letošnjem dvoboju zelo sproščena. Vmes je bilo tudi nekaj padcev, vendar sem vedno lepo odreagirala. Ves čas sem bila mirna. Vesela sem, da sem uspela vse izpeljati do konca. Imela sem občutek, da če mi v prvem nizu ne bi uspelo, ne bi imela težav. Zdelo se mi je sicer škoda, da sem popustila, res pa je, da je tudi ona takrat zaigrala nekoliko boljše. Kot sem rekla, sem bila zelo mirna, borila sem se za vsako točko. Ona je bila v ključnih trenutkih nekoliko nervozna in to je bilo na koncu odločilno,“ je za Radio Slovenija povedala Juvanova, ki je včeraj zaradi slabega vremena zelo dolgo čakala na začetek dvoboja, ki ga je nato končala tik pred temo.

“Žal mi je, da smo tako dologo čakali. Začeli bi lahko že prej. Vendar pa je to tenis in tega sem že vajena. Dolgo smo čakali na zadnjo tekmo, potem pa so zelo hitro javili, da grem prav jaz na igrišče. Najprej sem si rekla, da je to malce prehitro, nato pa sem odšla na igrišče. Končalo se je dobro, mislim pa, da sva končali v zadnjih sekundah dneva. Ona je že vmes sicer že rekla, da je pretemno. Takrat se mi je zdela svetloba še ustrezna, potem pa je bila vidljivost res vsako igro slabša. Težje je bilo na returnu. Ko je servirala za 5 : 3 sem že slabše videla na returnu. Potem pa sem si rekla, če jaz vidim slabše, potem to velja tudi za njo in to sem potem izkoristila.”

V tretjem kolu bo Juvanova igrala z boljšo iz dvoboja med Kitajko Qiang Wang in Britanko Heather Watson. Pred prekinitvijo zaradi teme je Britanka vodila s 7 : 5 in 5 : 4.

Wimbledon 2022

  1. kolo
    Juvan K. (Slo) – Haddad Maia B. (Bra/23) 6 : 4, 4 : 6, 6 : 2
    Zidanšek T. (Slo) – Udvardy P. (Mad) 4 : 6, 6 : 7(1)
    Bedene A. (Slo/PR) – Marterer M. (Nem) 6 : 4, 5 : 7, 4 : 6, 5 : 7
  2. kolo
    Juvan K. (Slo) – Galfi D. (Mad) 7 : 5, 6 : 3