Kaja Juvan po zmagi nad Britanko: “Z moje strani je bil to zelo soliden dvoboj.”

Tamara Zidanšek in Kaja Juvan sta se uvrstili v drugo kolo OP ZDA. Zidanškova je ugnala Bernardo Pero s 6:4 in 7:6, Juvanova pa je bila boljša od Heather Watson s 6:1 in 6:4. Polona Hercog igra danes.

Kaja Juvan je zelo zadovoljna s prikazanim v 1. kolu. (Foto: Sportida)

Juvanova je v prvem medsebojnem dvoboju premagala Britanko Heather Watson po 69 minutah. Prvi niz je bil po rezultatu 1:1 povsem enostranski in Juvanova ga je dobila s 6:1. Drugi niz je bil nekoliko bolj izenačen, a ga je v 10. Igri brez izgubljene točke v svojo korist zaključila Juvanova. To je njena druga uvrstitev v drugo kolo OP ZDA. “S prvo tekmo sem zelo zadovoljna. Z moje strani je bil to zelo soliden dvoboj. Hvaležna sem vsem za podporo, komaj čakam na naslednji dvoboj, da dam znova vse od sebe. V New Yorku je super, res se zabavam. Skratka, vse je super,” je po dvoboju dejala Kaja Juvan. Mlada Slovenka se bo v drugem kolu pomerila s 26. nosilko Američanko Danielle Collins (29. WTA).

PREBERITE TUDI:
Kaja Juvan na OP ZDA nadigrala Britanko in napredovala v 2. kolo
Na OP ZDA sanjski začetek za Slovenijo: Po Juvanovi do zmage še Zidanškova
VIDEO: Vrhunci dvoboja med Heather Watson in Kajo Juvan

Najvišje uvrščena Slovenka Tamara Zidanšek je v prvem kolu premagala Američanko Bernardo Pero. To je bil njun tretji medsebojni dvoboj, Zidanškova pa je prišla do prve zmage. Oba niza sta bila zelo izenačena. Zidanškova, ki je na prvih dveh ameriških turnirjih izpadla v prvem kolu, je dobila 10. igro in zmagala s 6:4. V drugem je povedla s 4:1, Američanka pa je uspela izenačiti na 4:4. Čeprav je imela Zidanškova nato 5 zaključnih žogic, pa je odločitev padla po podaljšani igri. To je Zidanškova dobila s 7:4 in se po uri in 56 minutah prvič uvrstila v drugo kolo OP ZDA. Njena druga tekmica bo druga igralka sveta Belorusinja Arina Sabalenka. Belorusinja je premagala Srbkinjo Nino Stojanović s 6:4, 6:7 in 6:0.

Danes bo v prvem kolu igrala tudi Polona Hercog. To bo njen 11. nastop na glavnem turnirju OP ZDA, še drugič pa se bo v prvem kolu tega turnirja pomerila s Čehinjo Petro Kvitovo.