Kaja Juvan po veliki zmagi: “Rada imam napete obračune, ko pride do izraza tekmovalnost.”

Po odmevni zmagi nad drugo igralko sveta Aryno Sabalenko se je javila Kaja Juvan, ki je priznala, da jo je bilo sprva kar malce strah nasprotnice. Nova tekma jo po srednjeevropskem času čaka v noči iz četrtka na petek. 

Kaja Juvan že na prvem turnirju v novi sezoni do zelo odmevne zmage. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Že drugo leto zapored se je zgodilo, da se je na uvodnem turnirju sezone nasproti Aryne Sabalenke postavila Slovenka. Lani je Belorusinji v Abu Dabiju odličen odpor nudila Polona Hercog, tokrat pa je izjemno igralko, ki se lahko pohvali s kar 10 osvojenimi WTA turnirji, na kolena spravila Kaja Juvan. 

21-letna Ljubljančanka je po dvoboju strnila svoje misli in nam posredovala svojo izjavo.

“Sprva me je bilo malce strah, saj je res izjemna igralka, za sabo pa ima veliko uspehov. Ampak po drugi strani je to začetek sezone, tako, da je veliko odvisno od dnevne forme. Ves čas sem verjela, da lahko zmagam. V prvem nizu sem res uživala. Rada imam napete obračune, ko pride do izraza tekmovalnost. V nekaterih trenutkih mi ji je bilo kar malo žal, saj se je videlo, da ni najbolje servirala. Vsi poznamo ta občutek, ko ti ne gre. Vedela sem, da lahko igra bolje, sama pa sem si govorila, da moram ostati zbrana, saj lahko vedno pride do preobrata.”

Več o tekmi Juvan – Sabalenka in velikem uspehu Slovenke si lahko preberete TUKAJ. 

Dotaknila se je tudi tekme dvojic, kjer je združila moči s Tamaro Zidanšek. Igralki sta bili izjemno blizu presenečenja proti favorizirani češki navezi Bouzkova M./Hradecka L. 

“Z današnjim dnem, z današnjo zmago sem res zadovoljna. Tukaj res uživam. Res mi je lepo. S Tamaro sva uživali na igrišču. Žal mi je, da nama ni uspelo zmagati, ampak to je bila šele prva letošnja tekma v dvojicah. Se že veseliva naslednjih. Hvala vsem za podporo.”