Kaja Juvan po porazu: “Škoda mi je prvega niza. V nekaterih trenutkih bi lahko odigrala bolje.”

Kaja Juvan je kljub porazu v finalu turnirja WTA 250 v Strasbourgu prišla do največjega uspeha v karieri. V sploh prvem finalnem nastopu je po maratonskem dvoboju (3 ure 16 min) izgubila proti nekdanji številki 1 svetovnega tenisa, Nemki Angelique Kerber. Rezultat je bil 7:6, 6:7 in 7:6.

Kja Juvan (Foto: FB)

Juvanova je dvoboj začela odlično in povedla s 5:2. Kerberjeva, trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam, pa se ni predala in v prvem nizu je odločitev padla po podaljšani igri. To je s 7:5 dobila Nemka. “Škoda mi je prvega niza. V nekaterih trenutkih bi lahko odigrala bolje,” je prvi niz opisala Juvanova. Tudi začetek drugega niza je bil podoben. Juvanova je namreč povedla s 4:1, a se je Kerberjeva znova vrnila in tudi v drugem nizu smo videli podaljšano igro. To je ekspresno hitro, s kar 7:0, dobila Juvanova. Tudi v tretjem nizu smo spremljali atraktiven in izenačen tenis. Zato ne čudi, da je odločitev o zmagovalki padla po podaljšani igri. Nemka je bila ves čas v rahli prednosti, dvoboj pa je dobila po res neverjetnem udarcu ob zaključni žogi. Tretji niz je trajal kar 73 minut. “V zadnji točki sem šla v žogo, odigrala sem odločno, ampak je tudi ona dobro zadela. Nimam kaj reči. Z moje perspektive je izgledalo, kot da bo šla žoga v out, ampak se je dotaknila črte. Zato ji za zadnjo točko moram zaploskati, res je odigrala dobro”, je o zaključku za Radio Slovenija dejala Juvanova, nato pa spregovorila o celotnem tednu: ”Čeprav sem razočarana, moram biti tudi zadovoljna. Za mano je super teden. Letos je bil moj cilj, da pridem v finale turnirja WTA. Naslednji cilj je, da ga tudi zmagam. Težko je, ker je bila želja res velika, na igrišču pa sem dala vse od sebe. To je tenis. Enkrat se obrne, enkrat se žal ne.”

Za Juvanovo je zares izjemen teden, v katerem je nanizale zmage proti Izraelki Lini Gluško (6:3, 6:1), Bosanki Nefisi Berberović (6:2, 6:3), Belgijki Elise Mertens (7:6, 6:4),  v polfinalu pa še proti Čehinji Karolini Pliškovi (6:2, 7:5). V finale se je torej uvrstila brez izgubljenega niza.

Juvanova se zdaj seli v Pariz, kjer bo na drugem turnirju za grand slam igrala proti kvalifikantki iz Rusije Oksani Selehmetovi (198. WTA). V primeru zmage jo v drugem kolu najverjetneje čaka tretja nosilka, Španka Paula Badosa.

“V Pariz grem danes, prvo tekmo pa bom igrala v torek, kar je odlično. Z njo sem igrala v četrtfinalu na mladinskih olimpijskih igrah. Mislim, da sem prvi niz izgubila s 6:1, nato pa se je preveselilo v mojo smer. To bo prav gotovo ena izmed težjih tekem tam. Vem, da je levičarka in da igra zelo ravno, ampak je nisem videla igrati že dve leti, tako da se je verjetno tudi kaj spremenilo. Igram tudi dvojice, igrali bova skupaj s Tamaro. Dogovorili sva se tudi za Wimbledon. Veselim se turnirja, malce mi je žal, da ne grem tja z zmagovalnim občutkom, ampak vseeno ne morem biti ravno jezna. Tudi finale je lep uspeh,” je zaključila Juvanova.

Danes bo v Rolandu Garrosu od Slovencev nastopil le Aljaž Bedene.

TURNIR WTA 250 – STRASBOURG
(203.024 evrov, pesek)

Finale,
KAJA JUVAN (SLO) – ANGELIQUE KERBER (NEM/2) 6:7 (5), 7:6 (0), 6:7 (5)