Kaja Juvan po hudem boju klonila na zadnji stopnici v Strasbourgu (krajše)

Slovenka Kaja Juvan je izgubila današnji finalni teniški obračun na turnirju WTA v Strasbourgu z denarnim skladom 203.024 evrov. Od 21-letne Ljubljančanke je bila boljša Nemka Angelique Kerber, trikratna zmagovalka turnirjev za grand slam je po treh urah in 20 minutah zmagala s 7:6 (5), 6:7 (0) in 7:6 (5).

Juvanova je v prvem krogu turnirja v Alzaciji premagala Izraelko Lino Glushko. Nato je bila boljša od Nefise Berberović iz Bosne in Hercegovine, v četrtfinalu je nato ukanila Belgijko Elise Mertens, v polfinalu pa je na kolena položila še Čehinjo Karolino Pliškovo.

Juvanova bo po današnjem finalu v Strasbourgu odpotovala na odprto prvenstvo Francije v Parizu. V uvodnem krogu najbolj slovitega turnirja na svetu na peščeni podlagi jo čaka ruska kvalifikantka Oksana Selehmetova.

Poleg Juvanove bosta v francoski prestolnici od Slovencev nastopila še Tamara Zidanšek in Aljaž Bedene. Slednji se bo že v nedeljo pomeril z Avstralcem Christopherjem O’Connellom, Zidanškovo, lani polfinalistko Rolanda Garrosa, pa dan kasneje čaka Američanka Claire Liu.

* Izid:
– Strasbourg, WTA (203.024 evrov):
– finale:
Angelique Kerber (Nem/2) – Kaja Juvan (Slo) 7:6 (5), 6:7 (0), 7:6 (5).