Kaja Juvan na močnem turnirju v Dohi boljša še od tretje tekmice

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan v Katarju potrjuje odlično formo, ki jo je kazala že v Sankt Petersburgu. Na turnirju serije WTA 1000 je glavnem delu turnirja še nadgradila rezultat iz kvalifikacij in se prebila v 2. kolo. 

Kaja Juvan v Dohi že do tretje zmage. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Preberite tudi:
Kaja Juvan v Dohi uspešno oddelala kvalifikacije; znana že tudi njena tekmica v 1. kolu

Kaja Juvan se je v 1. kolu glavnega dela turnirja z nagradnim skladom kar 2.331.698 ameriških dolarjev prvič v karieri pomerila proti 31-letni Švicarki Stefanie Voegele, prav tako kvalifikantki. Slovenka se je na igrišču odlično znašla in dvoboj zaključila že po uri in 19 minutah. Bilo je 6:4 in 6:2. 

21-letna Ljubljančanka, ki letos sploh prvič v karieri nastopa na turnirju v Dohi, je v prvem nizu še iskala prave občutke, a kljub temu kar trikrat odvzela servisno igro nasprotnici. V drugem nizu je 153. igralka sveta stik z Juvanovo držala le do rezultata 2:2, nato pa Slovenka ni več izgubila igre. V celotnem srečanju je na koncu osvojila kar 17 točk več od nasprotnice (64:47).

Za osmino finala proti drugi najboljši Američanki

Za Kajo Juvan so v Dohi kar trije obračuni v treh dneh. V ponedeljek jo čaka dan počitka oz. priprave na naslednjo tekmo, ki sledi v torek. Takrat se bo druga najboljša Slovenka pomerila proti drugi najboljši Američanki. Ta naziv trenutno pripada 17. igralki sveta Jessici Pegula, 27igralki, ki se je letos na OP Avstralije prebila do četrtfinala. Juvanova in Pegula se do

WTA 1000 Doha (Katar, trda podlaga, zunaj)
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/14) – Danilina A. (Kaz) 6:2, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/14) – Zanevska M. (Bel/7) 2:6, 6:1, 7:5
1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Voegele S. (Švi/Q) 6:4, 6:2
2. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Pegula J. (Zda/9) [22.2.]