Kaja Juvan morala priznati premoč Rusinji Potapovi

Kaja Juvan (244. WTA) je v Wimbledonu po štirih zaporednih zmagah doživela poraz. V drugem kolu tretjega letošnjega turnirja za grand slam je bila boljša Anastasija Potapova (23. WTA). 22-letna Rusinja je zmagala s 6:3 in 7:5.

 

Kaja Juvan ni uspela presenetiti 22. nosilke turnirja. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Prvi niz je bil zelo izenačen, Juvanova je imela tudi priložnosti za odvzem servisa tekmici, a je bila Rusinja, ki je leta 2016 zmagala na mladinskem Wimbledonu, v zaključku niza boljša in ga dobila s 6:3. Rusinja je prevladovala predvsem s svojim izjemnim forehandom. V drugem nizu je Juvanova potrebovala pomoč fizioterapevta, vseeno pa je kljub težavam pri gibanju uspela povesti s 5:4. Po izenačeni 10. igri pa je Rusinji uspelo izenačiti na 5:5, nato pa je takoj odvzela servis Slovenki in Potapova je kmalu zatem dobila še drugi niz, rezultat je bil 7:5.

Dvoboj je trajal 1 uro in 45 minut. “Najbolj me boli to, ker ni bilo toliko razlike med nama. Igrala sem na ravni, s katero bi lahko prišla do zmage. Žal je prišla še ta manjša poškodba. Škoda, ker bi bila še nekaj dni v Wimbledonu. Naredila sem nek gib, po katerem sem imela nekaj težav. Gre za manjšo poškodbo. Ko pogledam nazaj mi je zmanjkalo nekaj bolj odločnih udarcev. Morda sem premalo verjela v prvem nizu. V drugem sem poskušala napadati. Pri servisu se morda nisem toliko odrivala kot prejšnje dni. V 7. Igri sem vodila 4:2 in 30:0. Tam sem res imela priložnost. Malo mi je zmanjkalo, ampak to je spet nov korak naprej. Čaka me nekaj dni odmora, tako da ne grem na naslednji turnir. Sledita pa Budimpešta in Hamburg,” je za Val 202 rekla Kaja Juvan.

Wimbledon 2023
(Velika Britanija, trava, zunaj)

1. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Betova M. (Rus) 6:0, 6:3
2. kolo: Juvan K. (Slo/Q) – Potapova A. (Rus/22) 3:6, 5:7

Nastopi Kaje Juvan v kvalifikacijah:
1. kolo kvalifikacij:
Juvan K. (Slo) – Babos T. (Mad) 6:2, 6:3
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) – Zidanšek T. (Slo) 6:4, 6:4
3. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo) – Kraus S. (Avt) 3:6, 6:4, 6:4

Preberite tudi:
Kaja Juvan z odliko opravila nastop v 1. kolu Wimbledona