Kaja Juvan izgubila v prvem krogu v Hamburgu

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je na teniškem turnirju WTA v Hamburgu z nagradnim skladom 225.000 evrov nastope končala v uvodnem krogu, potem ko se je na glavni turnir uspešno prebila skozi kvalifikacije. V prvem krogu jo je premagala Estonka Kaia Kanepi s 6:1, 6:4.

Juvan je prejšnji teden bolj uspešno nastopila na turnirju v Budimpešti, kjer je sicer izgubila v četrtfinalu proti poznejši zmagovalki Rusinji Mariji Timofejevi, a je na novi lestvici WTA napredovala za 20 mest in je zdaj 149.

A danes ni imela pravih možnosti proti Estonki. Ta je v prvem nizu le enkrat izgubila na svoj servis, ko je Juvan izenačila na 1:1, potem pa je po 30 minutah gladko zmagala s 6:1.

V drugem nizu je bilo sprva podobno, slovenska igralka, na lestvici WTA je 56 mest za Estonko, pa je po začetnem zaostanku z 0:2 izenačila na 2:2. Potem sta igralki dobivali igre na svoj servis do vodstva Estonke s 5:4. A je nato Kanepi z drugim brejkom v tem nizu izkoristila že prvo priložnost za končno zmago s 6:4 po skupno uri in 15 minutah igre.

* Izid, Hamburg, 1. krog:
Kaia Kanepi (Est) – Kaja Juvan (Slo) 6:1, 6:4.