Kaja Juvan brez finala v Portorožu (krajše)

V finalu teniškega turnirja Zavarovalnica Sava v Portorožu bosta igrali Italijanka Jasmine Paolini in Američanka Alison Riske. Slednja je v polfinalu premagala slovensko predstavnico Kajo Juvan s 6:0 in 6:4.

V prvem polfinalu je Paolinijeva po dveh urah in 14 minutah igre premagala drugo nosilko Julijo Putincevo iz Kazahstana z 1:6, 6:3 in 6:4.

Italijanka, 87. na svetovni računalniški lestvici, bo prvič igrala v finalu turnirja WTA, Riskejeva, ki je sicer tretja nosilka in 38. igralka na svetu, pa se bo potegovala za tretji naslov v karieri po Hertogenboschu 2019 in Tianjinu 2014.

Kljub porazu 20-letna Ljubljančanka zadovoljna zapušča Portorož. Prvič v karieri je na turnirjih WTA nastopila v polfinalu, s 110 točkami pa se bo na novi lestvici WTA prebila na 97. mesto in s tem postala druga najvišje uvrščena Slovenka. Tamara Zidanšek, ki je morala v četrtfinalu priznati premoč Juvanovi, bo dosegla novo rekordno uvrstitev, 32. mesto, Polona Hercog pa bo predvidoma padla na 100. mesto.

Danes je v Portorožu na sporedu še en polfinale med dvojicami, in sicer se bosta Andreja Klepač in Tamara Zidanšek, ki sta prvi nosilki, pomerili z rusko-slovaško navezo Ana Kalinskaja/Tereza Mihalikova. Zmagovalki v finalu čakata drugorangirani igralki Aleksandra Krunić iz Srbije in Nizozemka Lesley Pattinama Kerkhove.

* Izid, polfinale (WTA, 235.000 USD):
Jasmine Paolini (Ita) – Julija Putinceva (Kaz/2) 1:6, 6:3, 6:4;
Alison Riske (ZDA/3) – Kaja Juvan (Slo) 6:0, 6:4.