Kaj se dogaja z najboljšo slovensko igralko dvojic?

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je v letošnji sezoni odigrala šele dva turnirja, zadnjega pred točno mesecem dni v 1. kolu mešanih dvojic na Odprtem prvenstvu Avstralije. 

Andreja Klepač se bo vrnila v Indian Wellsu. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Njena partnerica na igrišču Darija Jurak je tudi po OP Avstralije ostala v tekmovalnem pogonu, zato smo pri Koprčanki preverili, kaj se dogaja. “Že od novembra se soočam z bolečinami v hrbtu,” nam je v pogovoru uvodoma zaupala Andreja Klepač in nadaljevala: “Zato sem se tudi odločila izpustiti turnirja v Dohi in Dubaju. Da pozdravim hrbet in odpravim bolečine.”

Odpotovala bo v Kalifornijo

Prav zaradi že omenjenih težav s hrbtom je Klepačeva že pred OP Avstralije izpustila turnir v Sydneyju. Za prvi turnir Grand Slam sezone tako ni bila optimalno pripravljena, zdaj računa, da bo drugače v nadaljevanju sezone. “Sedaj se počutim veliko bolje in se že pripravljam na odhod v Ameriko. Z Darijo bova nastopili v Indian Wellsu, Miamiju in Charlestonu.”

Prav na turnir v Charlestonu, kjer tekmovalke igrajo na zelenem pesku, ima Klepačeva lepe spomine. Leta 2018 je namreč tam že zaigrala v finalu, v Indian Wellsu je leta 2015 prišla do polfinala.

Klepačeva sicer trenutno na WTA lestvici v konkurenci dvojic zaseda visoko 13. mesto, najvišje pa je bila leta 2018, ko je veljala za 12. igralko sveta.