Kaj je UTR?

V tokratnem FB pogovoru v projektu Teniško aktivni! smo poklicali v Kalifornijo, na sedež podjetja Universal Tennis. Predsednik uprave Mark Leschly, nekdanji igralec na ATP turneji, nam je razložil, kaj je UTR in kaj bo Tenis Slovenija pridobila s tem sistemom.

Spletna platforma tega sistema vsebuje popolnoma vse kar imamo sedaj – aplikacijo prijav na tekmovanja, online izračun lestvice, vnos podatkov za sodnike, odlikuje pa ga uporabniku prijazna izkušnja. Dolgoročna vizija je, da postane kot neke vrste lepilo, ki na digitalni platformi povezuje teniške igralce po vsem svetu in zagotavlja natančno, prenosno in preverjeno dejansko sliko igralčevih sposobnosti. “Smo tehnološko podjetje iz Kalifornije. S pomočjo tehnologije si želimo povezati teniške igralce in igralke.

Tenis želimo narediti bolj zabaven, privlačen in inovativen. Ustvarili smo sistem točkovanja, ki ga lahko uporabljajo profesionalci, rekreativci in mladi igralci. Vsi so na isti lestvici. Sistem točkovanja je za vse enak, vsi so na isti krivulji. Zelo smo navdušeni zaradi sodelovanja s Tenis Slovenijo. Vaša organizacija gleda dolgoročno.

Naša interakcija je zelo poglobljena. Pri TS želijo optimizirati uporabo naše tehnologije. Upam, da bo naše sodelovanje dolgo in uspešno,” je dejal nekdanji igralec, zdaj pa uspešen poslovnež Mark Leschly. Več pa v priloženem posnetku.