Juvanovi nagrada Heart

Kaja Juvan je letošnja prejemnica nagrade Heart v 1. evro-afriški skupini pokala BJK. Gre za nagrado, ki so jo prvič podelili leta 2009. Prav pred 13 leti je nagrado prejela tudi Katarina Srebotnik. Naj spomnimo, Juvanova se je na začetku aprila skupaj s soigralkami uvrstila v nadaljevanje pokala Billie Jean King, na petih tekmah pa je petkrat zmagala.

Nagrada Billie Jean King Cup Heart pomeni priznanje za tiste igralke v pokalu Billie Jean King, ki zastopajo svoje države z odliko, kažejo izjemen pogum na igrišču in izkazujejo izjemno predanost idealom tekmovanja. Prejemnice prejmejo 2.000 ameriških dolarjev, ki ga nato namenijo dobrodelnim ustanovam po lastni izbiri. Glasovalo je kar 12 tisoč navijačev iz celega sveta, največ glasov pa je dobila prav 21-letna Ljubljančanka.

“Zelo sem počaščena, da sem prejela to nagrado. Še vedno se rada spomnim dogajanja v Turčiji. Zdi se mi, da smo se dekleta tam še bolj povezala. To mi je najbolj pomembno. Zelo se veselim, da bomo kmalu znova igrale skupaj. Rada bi se zahvalila vsem, ki so glasovali zame. Ta nagrada pa je lepa motivacija za prihodnost, namenila sem jo Zvezi prijateljev mladine. Veselim se naslednjih tekem v pokalu BJK,” je ob prejemu nagrade dejala Juvanova.

Slovenija se je aprila v Turčiji v 1. evro-afriški skupini uvrstila v nadaljevanje tekmovanja, Juvanova pa je štirikrat zmagala med posameznicami in s Tamaro Zidanšek enkrat tudi v igri dvojic. Slovenija je bila nazadnje tako visoko leta 2012, ko je nato izgubila dvoboj proti Franciji.