Juvanova v Indian Wellsu pripravila delni izid 9:1 v igrah, naslednja tekmica Ukrajinka

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je že v svojem prvem nastopu na WTA 1000 turnirju v Indian Wellsu prišla do zmage. Z rezultatom 7:5 in 6:2 je premagala Nemko Tatjano Maria, za preboj v glavni del turnirja pa bo morala premagati še Ukrajinko. 

Kaja Juvan v Indian Wellsu začela z zmago. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaja Juvan je proti 13 let starejši tekmici po slabšem začetku ujela pravi ritem in v drugem delu dvoboja tekmico nadigrala. Po zaostanku s 3:5 je nanizala kar 5 zaporednih iger in se prebila do prednosti 7:5 in 1:0. Tudi nadaljevala je udarno, še posebej pri svojem začetnem udarcu, kjer je dve igri dobila brez izgubljene točke. Hitro je povedla s 5:1, dvoboj pa zaključila po uri in 24 minutah na servis nasprotnice.

Za mesto v glavnem delu turnirja bo Juvanova morala premagati še eno tekmico, in sicer 32-letno Ukrajinko Lesio Tsurenko. Igralka, ki je leta 2019 na WTA lestvici zasedala že visoko 23. mesto, trenutno pa velja za 141. igralko sveta, je v 1. kolu kvalifikacij s 6:0, 3:6 in 6:2 ugnala Romunko Irino Mario Bara.

Tamara Zidanšek v 1. kolu prosta

V Kaliforniji so organizatorji že opravili tudi žreb za glavni del turnirja. Ob odsotnosti Ash Barty bo vloga 1. nosilke pripadala 2. igralki sveta Barbori Krejčikova. Vse nosilke, med katerimi je tudi Tamara Zidanšek, so v Indian Wellsu že neposredno uvrščene v 2. kolo. Tam bo Konjičanka zaigrala proti boljši iz dvoboja 1. kola med Anno Bondar (75. na WTA lestvici) in Petro Martić (79. na WTA lestvici).

WTA 1000 Indian Wells
(ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Maria T. (Nem) 7:5, 6:2
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/3) – Tsurenko L. (Ukr) [8.3., 21.30]

1. kolo: Zidanšek T. (Slo/19) prosto
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/19) – Bondar A./Martić P.

Dvojice
1. kolo: Klepač A./Jurak D. – ?


ATP 1000 Indian Wells
(ZDA/Kalifornija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Bedene A. (Slo) – ?