Juvanova se poslavlja od Melbourna

Kaja Juvan je že v uvodnem krogu sklenila nastope na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije v Melbournu. S 7:6 (7) in 7:6 (4) je slovensko igralko po več kot dveh urah boja ugnala v Ukrajini rojena 28-letna Belgijka Maryna Zanevska.

Enaindvajsetletna mladinska olimpijska prvakinja iz Ljubljane je imela danes vse za zmago nad precej izkušenejšo Belgijko. V uvodnem nizu je Juvanova tekmici odvzela servis v šesti igri in nato povedla s 5:2.

Kar dvakrat je servirala za zmago, na koncu pa se neuspešno reševala v podaljšani igri. Tam je pri vodstvu s 6:5 vnovič servirala za niz, vodila je tudi s 7:6, a oddala naslednje tri točke.

Drugi niz je Juvanova nato odprla z vodstvom s 5:0 in 5:1. Pri 6:5 je še tretjič servirala za izenačenje v nizih, a najprej izgubila svoj servis, nato pa še podaljšano igro.

V posamični konkurenci slovenske barve zdaj brani le še Konjičanka Tamara Zidanšek, ki se bo prav tako pomerila s tekmico iz Beneluksa, 31-letno Nizozemko Arantxo Rus, 66. igralko sveta. V moški konkurenci ne bo imela svojega predstavnika, na turnirju pa bo nastopila tudi Koprčanka Andreja Klepač, in sicer v konkurenci dvojic.

* Izid,: 1. krog:
Maryna Zanevska (Ukr) – Kaja Juvan (Slo) 7:6 (7), 7:6 (4).