Juvanova obstala v polfinalu dvojic

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je z Rusinjo Natelo Dzalamidze izgubila v polfinalu teniškega turnirja v romunskem Cluju med dvojicami. S 6:4, 7:5 sta bili boljši Srbkinja Aleksandra Krunić in Nizozemka Lesley Pattinama Kerkhove. Dvoboj je trajal uro in 21 minut.

Srbkinja in Nizozemka sta v prvem nizu v tretji igri povedli z brejkom prednosti, Juvanova in Dzalamidzejeva pa sta se vrnili, izenačili na 3:3, nato pa sta v končnici znova tekmici prevzeli pobudo in povedli z 1:0 v nizih.

V drugem sta do brejka tekmici prišli v peti igri, a sta Juvanova in Dzalamidzejeva vnovič izničili zaostanek (3:3). Znova je ob koncu niza sledil manjši padec, kar sta nasprotnici izkoristili in po slavju s 7:5 zagotovili nastop v finalu.

Juvanova je na turnirju v Cluju sicer izpadla v prvem krogu med posameznicami, premagala jo je domačinka Jaqueline Cristian. V prvem krogu je izpadla tudi druga slovenska predstavnica Polona Hercog. Od Mariborčanke je bila boljša zmagovalka OP ZDA, Britanka Emma Raducanu.