Juvanova napredovala v Kazahstanu

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je po preobratu napredovala v drugi krog turnirja v kazahstanskem Nursultanu z denarnim skladom 235.238 ameriških dolarjev. Dvajsetletna Ljubljančanka je v prvem krogu premagala četrto nosilko, Belgijko Greet Minnen z 2:6, 7:6 (5), 6:4. Dvoboj je trajal dve uri in 29 minut.

Juvanova je bila proti 76. igralki na lestvici WTA nemočna v prvem nizu, potem ko je takoj zaostala z 0:4. V drugem je v peti igri Minnenova vnovič povedla z brejkom prednosti, a se je Slovenka (94. WTA) vrnila in izenačila na 4:4. Niz je odločila podaljšana igra, v kateri je po zaostanku z 2:5 Juvanova dobila naslednjih pet točk in izenačila na 1:1 v nizih.

V tretjem nizu je Juvanova najprej prišla do prednosti odvzema servisa v tretji igri. Belgijka se je v osmi še vrnila, dve zaporedni igri slovenske predstavnice pa sta bili dovolj za napredovanje v drugi krog. V njem se bo pomerila s Srbkinjo Aleksandro Krunić.

Juvanovo sicer danes čaka še obračun dvojic. Skupaj z Rusinjo Natelo Dzalamidze se bo pomerila proti ruski navezi Anastasija Gasanova/Natalija Vihljanceva.