Juvanova na Tenerifih po drami potegnila kratko, v igri za srečno poraženko pa dolgo

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je kljub temu, da ni uspešno opravila z obema kvalifikacijskima testoma, uvrstila v glavni del WTA 250 turnirja v Tenerifih. To ji je uspelo kot srečni poraženki.

Kaja Juvan ostaja na Tenerifih. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Po tem, ko je v 1. kvalifikacijskem krogu prepričljivo s 6:0 in 6:1 premagala nerangirano Španko Elene Lobo Corral, je Kaja Juvan v 2. kolu kvalifikacij po pravem maratonu v treh nizih morala priznati premoč domačinki domačinki Aloni Bolsova Zadoinov. 

Slovenka je v drugem nizu pri vodstvu s 5:3 že servirala za zmago, a se ji je zalomilo. Španka je ta del srečanja po podaljšani igri dobila z rezultatom 8:6, iz podobnega položaja pa se je rešila tudi v tretjem nizu, ko je Juvanova pri vodstvu s 5:4 znova servirala za zmago. Tudi zmagovalko tretjega niza je odločil tie-break, ki je z rezultatom 7:5 pripadel 181. igralki sveta.

Nastop odpovedala prav nasprotnica Zidanškove

Kljub porazu se je Juvanova v glavni del turnirja prebila kot srečna poraženka. Nastop je namreč odpovedala Švedinja Rebecca Peterson, ki bi se v 1. kolu morala pomeriti proti Tamari Zidanšek. Ta je zdaj za nasprotnico dobila kvalifikantko Jaqueline Adino Cristian (111. igralka sveta), medtem ko bo Juvanova v 1. kolu zaigrala proti Slovakinji Anni Karolini Schmiedlovi (85. na WTA lestvici). Obe Slovenki se bosta v boj za zmago podali že v ponedeljek.

WTA 250 Tenerife (Španija, $235.238, trda podlaga), posamezno
1. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/1) – Lobo Corral E. (Špa) 6:0, 6:1
2. kolo kvalifikacij: Juvan K. (Slo/1) – Bolsova Zadoinov A. (Špa) 6:4, 6:7(6), 6:7(5)

1. kolo
Juvan K. (Slo/LL) – Schmiedlova A. K. (Svk) [18.10.]
Zidanšek T. (Slo/2) – Cristian J. A. (Rom) [18.10.]

Dvojice
1. kolo: (1)Jurak D./Klepač A. – Bektas E./Moore T. [19.10.]