Juvanova in Zidanškova do prve skupne zmage na turnirjih za Grand Slam

Slovenski teniški igralki Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta poskrbeli za presenečenje v 1. kolu ženskih dvojic na Odprtem prvenstvu Avstralije. Z 2:0 v nizih sta premagali Ukrajinko Nadiio Kichenok in Indijko Sanio Mirza. 

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta se tokrat skupaj veselili. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaja Juvan in Tamara Zidanšek sta v dvoboj proti bivši 1. igralki sveta v dvojicah krenili povsem neustrašno in že v prvem nizu s kar dvema ‘breakoma’ napovedali možnost presenečenja.

Po 36 minutah igre sta Slovenki prvi niz dobili z rezultatom 6:4, odlično pa sta se odzvali tudi takrat, ko sta bili v težkem položaju. Zgodilo se je v zaključku drugega niza, ko sta zaostajali s 3:5, pri rezultatu 4:5 pa sta se uspešno soočili z žogico za niz nasprotnic. Delo sta Slovenki dokončali po uri in 38 minutah, ko sta z rezultatom 7:5 dobili podaljšano igro drugega niza. Njuni nasprotnici v 2. kolu OP Avstralije še nista znani.

Klepačeva tudi v mešanih dvojicah že dobila nasprotnika

V noči iz srede na četrtek se bo na igrišče v Melbournu prvič na letošnjem OP Avstralije podala tudi Andreja Klepač. Koprčanka bo na uvodnem turnirju za Grand Slam znova nastopila tako v ženskih dvojicah kot tudi v mešanih. Z Darijo Jurak bo v 1. kolu zaigrala proti češki dvojici Martincova T./Vondroušova M., skupaj z Belgijcem Joranom Vliegnom pa proti 2. nosilcema, dvojici Zhang S./Peers J. 

OP Avstralije (Melbourne, trda podlaga, zunaj), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Zanevska M. (Bel) 6:7(7), 6:7(4)
Zidanšek T. (Slo/29) – Rus A. (Niz) 3:6, 6:3, 7:6(8)

2. kolo: Zidanšek T. (Slo/29) – Waston H. (Vb) [20.1.]


Dvojice (Ž), 1. kolo
Juvan K./Zidanšek T. – (12)Kichenok N./Mirza S. 6:4, 7:6(5)
(7)Klepač A./Jurak Schreiber D. – Martincova T./Vondroušova M. [20.1.]

2. kolo
Juvan K./Zidanšek T. – Halep S./Ruse G. ali Cristian J. A./Petković A. 


Dvojice (Meš)
1. kolo: Klepač A./Vliegen J. – (2)Zhang S./Peers J.