Juvanova in Hercogova v Cluju tako blizu, a tako daleč

Slovenskima teniškima igralkama Kaji Juvan in Poloni Hercog se v romunskem Cluju ni uspelo prebiti v 2. kolo glavnega dela turnirja serije WTA 250. Še posebej blizu uspeha je bila Kaja Juvan, ki je bila dvakrat le točko oddaljena od zmage.

Kaja Juvan je imela proti Romunki na voljo tudi dve zaključni žogici. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Polona Hercog je v Cluju iskala pot iz rezultatske krize, a žreb ji ni bil najbolj naklonjen. Za nasprotnico ji je že v 1. kolu namenil zmagovalko letošnjega OP ZDA, Britanko z romunskimi koreninami Emmo Raducanu. Mariborčanka se je po zaostanku z 1:4 v prvem nizu proti 12 let mlajši igralki odlično odzvala in prvi niz dobila s 6:4.

Dolga leta najvišje uvrščena slovenska teniška igralka je vršila pritisk na Britanko tudi v drugem nizu, ko je imela tako v 9. kot tudi v 11. igri na voljo žogico za ‘break’. Če bi jo izkoristila, bi servirala za zmago, a Raducanujeva se je rešila in po hudi borbi drugi niz dobila s 7:5. V tretjem nizu je svoje delo le še dokončala in si zagotovila mesto v 2. kolu.

Juvanova izgubila na skoraj identičen način kot na Tenerifih

Pred Hercogovo je v Cluju na igrišče stopila tudi Kaja Juvan, ki je v izjemno izenačenem dvoboju, dolgem kar dve uri in 48 minut, morala priznati premoč domači povabljenki Jaqueline Adini Cristian.

Mlada Ljubljančanka je izgubila na zelo podoben način kot v kvalifikacijah prejšnjega WTA turnirja na Tenerifih, ko je proti Alioni Bolsovi Zadoinov prav tako kot tokrat proti Romunki zapravila vodstvo z 1:0 v nizih in 5:3 v drugem nizu. V obeh primerih je drugi in tretji niz odločila podaljšana igra, kjer Juvanova ni bila uspešna. Tokrat je bila proti Cristianovi še posebej blizu, da tekmo pripelje do konca sebi v prid, saj je v drugem nizu pri vodstvu z 6:5 in 8:7 imela na voljo celo zaključni žogici za zmago. Romunka se je z napadalno igro rešila in po turnirju v Beogradu še drugič ugnala Slovenko.

Že v ponedeljek je Juvanova skupaj z rusko soigralko Natelo Dzalamidze napredovala v četrtfinale turnirja dvojic. Za polfinale se bosta igralki borili v četrtek.

WTA 250 Cluj II (Romunija, $235.238, trda podlaga), posamezno, 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Cristian J. A. (Rom/WC) 6:3, 6:7(8), 6:7(3)
Hercog P. (Slo) – Raducanu E. (Vb/3) 6:4, 5:7, 1:6

Dvojice
1. kolo: Dzalamidze N./Juvan K. – (WC)Amariei I. D./Szabo B. 6:1, 6:3
Četrtfinale: Dzalamidze N./Juvan K. – ? [28.10.]