Juvanova čez belgijsko oviro v Sankt Peterburgu, na vrsti švicarska

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan je v uvodnem krogu turnirja WTA v Sankt Peterburgu z nagradnim skladom 768.680 dolarjev premagala Belgijko Alison Van Uytvanck s 4:6, 6:4 in 6:3. Enaindvajsetletna Ljubljančanka, trenutno 102. na jakostni lestvici WTA, se bo v drugem krogu pomerila s Švicarko Belindo Benčič, lansko olimpijsko prvakinjo iz Tokia.

Juvanova je po izgubljenem prvem nizu zaigrala sijajno proti šest let starejši tekmici iz Belgije. V izenačenem drugem nizu je pri zaostanku 3:4 dobila vse tri igre ter izenačila na 1:1. V odločilnem tretjem nizu je pri vodstvu s 3:1 na svoj začetni udarec dvakrat zapravila priložnost za vodstvo s 4:1. Po izgubljenem servisu se je znova zbrala in se po dveh urah dolgem dvoboju veselila končne zmage.

Ljubljančanka je sicer odigrala že svoj četrti dvoboj v drugem največjem ruskem mestu, saj se je na glavni turnir prebila po uspešnih nastopih v kvalifikacijah. Najprej je bila boljša od Rusinje Vitalije Djačenko s 6:1 in 6:4, nato od njene rojakinje Jekaterine Šalimove s 6:3 in 6:2, v zadnjem krogu pa še od Američanke Caty McNally s 6:4, 3:6 in 6:3.

* Izid:
– Sankt Peterburg, WTA (768.680 dolarjev):
– 1. krog:
Kaja Juvan (Slo) – Alison Van Uytvanck (Bel) 6:4, 4:6, 6:3.