Juvan čez prvo kvalifikacijsko oviro Wimbledona

Glavni del tretjega grand slama sezone se bo začel prihodnji ponedeljek. V tem tednu pred osrednjim dogajanjem na sveti travi potekajo kvalifikacije za uvrstitev v glavni del žreba v Wimbledonu. Od Slovenk je bila v današnjem prvem krogu kvalifikacij uspešna Kaja Juvan, ki je preskočila prvo oviro na poti do glavnega žreba.

Pri 16 letih zmagovalka mladinskega Wimbledona med dvojicami Kaja Juvan, ki je sicer trenutno 241. igralka sveta, je bila boljša od na papirju favoritke dvoboja, osem let starejše Madžarke Timee Babos (196.). Dvaindvajsetletna Ljubljančanka je slavila z 2:0 v nizih, prvi niz je osvojila s 6:2, drugega s 6:3.

V drugem krogu kvalifikacij se bo pomerila z boljšo iz obračuna med Slovenko Tamaro Zidanšek, ki je na najnovejši svetovni ženski jakostni lestvici WTA izgubila tri mesta in je na 144. mestu, in 21-letno igralko iz Rusije Darjo Astrahovo, 209. igralko sveta.

V kvalifikacijah nastopa tudi z 32 leti slovenska veteranka Polona Hercog, nekdanja 35. igralka sveta, ki je trenutno na komaj 850. mestu na lestvici WTA. Igra proti 23-letni Avstralki Jaimee Fourlis (169.).

Popoldne bo nastopila tudi Dalila Jakupović, ki jo čaka 19-letna Rusinja Erika Andrejeva.