Jutri se v Krškem začenja drugi letošnji turnir WTT za ženske

V Krškem bo od 22. do 29. maja potekal drugi letošnji turnir serije WTT v Sloveniji. Po uspešno izpeljanem turnirju serije WTT v Kopru (60 tisoč ameriških dolarjev) organizatorja Tenis Slovenijo in izvajalca TK Krško (15 tisoč ameriških dolarjev) čaka nov izziv.

Turnir je nova priložnost za slovenske igralke, da se pred domačimi navijači pokažejo v čim boljši luči. Živa Falkner, ki je trenutno na 499. mestu lestvice WTA, po dobri predstavi v Kopru proti nekdanji 54. igralki na svetu, komaj čaka na nov nastop na domačih tleh. »V Kopru sem odigrala zelo dobro tekmo. Malo mi je zmanjkalo, da bi na koncu dvoboj proti Rusinji Vihljancevi tudi dobila. To je lepa popotnica za naslednje turnirje. Videla sem, da lahko premagam tudi takšne tekmice. Vsak dan igram bolje. Pomembno je, da napredujem v svoji teniški igri. Nekje se bo le odprlo, vem, da je to le še vprašanje časa. Vesela sem, da bom igrala v Krškem. Tam imam veliko sorodnikov. Podpora s tribun bo zato zelo glasna. Veselim se vsake naslednje tekme, zato upam, da bom na turnirju prišla čim dlje,« se že veseli nastopa Falknerjeva, ki je nazadnje igrala v Osijeku. Na Hrvaškem je izgubila v drugem kolu proti Američanki Jessi Aney, ki bo v Krškem druga nosilka.  

Poleg Falknerjeve bodo od Slovenk na glavnem turnirju nastopile še Manca Pislak, s povabilom organizatorja pa tudi Lara Smejkal, Kristina Novak, Brina Šulin in Anamari Žnuderl. V kvalifikacijah, ki se začnejo v nedeljo, sta povabilo organizatorja prejeli Mia Sara Ribnikar in Karin Dirnbek, nastopile pa bodo še Moni Potrč, Anali Kočevar, Maja Makorič, Tjaša Klevišar in Erika Manevska.

Vse tekme lahko spremljate v živo na TK Krško in prek livestreaminga.