Jakupovićeva ostaja pri petih nastopih na turnirjih za Grand Slam

Slovenski teniški igralki Dalili Jakupović se na OP ZDA skozi kvalifikacijsko sito ni uspelo prebiti v glavni del turnirja. Za Primorko je bila usodna že prva ovira, ki jo je predstavljala domačinka Valerie Glozman.

Dalila Jakupović je v glavnem delu OP ZDA nastopila v letu 2018.
(Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Dalila Jakupović je v New Yorku v kvalifikacijah kateregakoli od turnirjev za Grand Slam nastopila prvič po januarju 2021, ko se je predstavila na OP Avstralije. Tako kot v Melbournu, je tudi tokrat v ZDA obstala v 1. kolu kvalifikacij.

Proti Američanki Valerie Glozman je prvi niz izgubila s 3:6, v drugem pa sta bili igralki zelo izenačeni. Pri zaostanku s 4:5 in 0:30 se je Slovenka rešila primeža Američanke, pri vodstvu s 6:5 pa je Jakupovićeva prišla tudi do žogice za izenačenje na 1:1 v nizih, a je ni izkoristila. Zmagovalko drugega niza je odločila podaljšana igra, v kateri je Dalila najprej rešila tri zaključne žogice nasprotnice (6:3), četrte pač ne.

Jakupovićeva tako ostaja pri petih nastopih v glavnem delu turnirjev za Grand Slam. Prvič si je mesto v glavnem delu turnirja priigrala leta 2018 na OP Francije, nazadnje leta 2019 v Wimbledonu.

OP ZDA
(New York, trda podlaga, zunaj)

1. kolo kvalifikacij: Jakupović D. (Slo) – Glozman V. (Zda) 3:6, 6:7(6)