Izkušeni Halepova in Pliškova proti Peguli in Haddad Maii v polfinalu Toronta

Nekdanji prvi igralki sveta Romunka Simona Halep in Čehinja Karolina Pliškova sta se uvrstili v polfinale turnirja serije WTA 1000 v kanadskem Torontu. Halepova, 15. nosilka turnirja, se bo pomerila proti sedmi nosilki Američanki Jessici Pegula, Pliškova pa proti Brazilki Beatriz Haddad Maia.

Halepova, dvakratna zmagovalka odprtega prvenstva Kanade v letih 2016 in 2018, je bila v četrtfinalu boljša od 18-letne Američanke Coco Gauff. Deseto nosilko je premagala s 6:4 in 7:6 (2). Prvi niz je Romunka dobila brez večjih naporov, v drugem pa ji je Gauff kar štirikrat odvzela servis. V podaljšani igri je 30-letnici končno uspelo dokončati svoje delo.

V polfinalu se bo pomerila z najvišjo nosilko, ki še ostaja na turnirju, še eno Američanko Jessico Pegula. Osemindvajsetletnica je v četrtfinalu izločila 46. igralko sveta Kazahstanko Julijo Putincevo s 6:3 in 6:3. Američanka lovi drugi letošnji finale na turnirjih masters. Polfinalni tekmici bosta prvič v karieri igrali med seboj.

V drugem polfinalnem obračunu se bosta pomerili Čehinja Karolina Pliškova in Brazilka Beatriz Haddad Maia. Obe tenisačici sta v četrtfinalu potrebovali tri nize za napredovanje. Pliškova je premagala Kitajko Zheng Qinwen s 4:6, 6:4 in 6:4. Po izgubljenem prvem nizu je v nadaljevanju dvoboja vendarle bila boljša nasprotnica. Kljub temu je bila 19-letna Kitajka blizu zmage, ko je v zadnjem nizu povedla s 5:4, a je 30-letna Pliškova z vsemi svojimi izkušnjami dvoboj le obrnila v svojo smer.

Haddad Maia pa je nekoliko nepričakovano premagala 12. nosilko Švicarko Belindo Bencic, olimpijsko prvakinjo iz Tokia, z 2:6, 6:3 in 6:3 in se prvič uvrstila med najboljše štiri na turnirjih WTA 1000.