IZJEMNO: Šeško in Suljić Slovenijo popeljala med najboljše štiri v Evropi!

Slovenska izbrana vrsta do 14. leta starosti se je na krilih Žige Šeška in Svita Suljića prebila med najboljše štiri države v Evropi. Na t.i. evropskem poletnem pokalu v Valenciji so Slovenci v četrtfinalu ugnali Britance. 

Slovenija v soboto v boj za finale.

Preberite tudi: 
Evropski poletni pokali: Neporaženi Slovenci navdušujejo v Valenciji, Slovenke v Sloboziji do dveh zmag

Slovenska zasedba, ki jo pod spremstvom Matjaža Pogačnika sestavljajo Žiga Šeško, Svit Suljić in Maksim Despotović, je v Valenciji navdušila že v začetni fazi tekmovanja, ki ga je neporažena končala na 1. mestu v skupini D. Ob Sloveniji in drugo uvrščeni Romuniji so sedaj v Valencijo na zaključni del prvenstva pripotovale še izbrane vrste Avstrije, Bolgarije, Nemčije, Velike Britanije, Italije in Švice.

Slovenci so se za mesto v polfinalu pomerili proti Veliki Britaniji in jo ugnali z 2:1. Najprej sta bila na sporedu dva obračuna posameznikov, kjer je Sloveniji pomembno točko priboril Žiga Šeško, medtem ko je Svit Suljić moral priznati premoč nasprotniku. Tako kot že proti Švedski in Romuniji, je torej tudi tokrat o zmagovalcu odločala tekma dvojic. Šeško in Suljić sta bila še enkrat več uspešna, Britanca ugnala z 2:0 v nizih in slovenska izbrana vrsta se je lahko veselila napredovanja med najboljše štiri države v Evropi.

Če bodo želeli varovanci Pogačnika narediti še korak naprej in se uvrstiti v nedeljski finale, bodo morali v polfinalu ugnali Nemce. Ti so v četrtfinalu prav tako z 2:1 v zmagah ugnali Švicarje. V drugem polfinalu si bosta nasproti stali Italija in Bolgarija.

Evropski poletni pokali

Dečki U14 – Valencija
(Španija, pesek)

ZAČETNI DEL – skupina D

Četrtfinale: Slovenija – Norveška 3:0
Polfinale: Slovenija – Švedska 2:1
Finale: Slovenija – Romunija 2:1

PLAYOFF

Četrtfinale: Slovenija – Velika Britanija 2:1
Polfinale: Slovenija – Nemčija [2.7.]


Deklice U14 – Slobozija
(Romunija, pesek)

ZAČETNI DEL – skupina D

Četrtfinale: Slovenija – Švedska 0:2
Za razigravanje: Slovenija : BIH 3:0
Za razigravanje: Slovenija : Portugalska 2:1

Več o predstavah dekliške izbrane vrste si lahko preberete tukaj.