IZJEMNO: Andreja Klepač s Poljakinjo do 11. naslova in nove najboljše uvrstitve

Enajsti osvojeni WTA naslov za skok na enajsto mesto na WTA lestvici. To je rezultat Andreje Klepač, ki je danes drugič v karieri nastopila v finalu WTA turnirja v Charlestonu in ga prvič tudi osvojila. Uspelo ji je v paru s Poljakinjo Magdo Linette. 

Andreja Klepač in Magda Linette najboljši v Charlestonu. (Foto: Twitter)

Andreja Klepač se je po letu 2018 znova uvrstila v finale turnirja v Charlestonu. Če je pred štirimi leti skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez klonila proti Katarini Srebotnik in Alli Kudryavtseva, tokratne priložnosti za to, da poseže po naslovu, ni izpustila iz rok.

Način, na kakršnega se je Koprčanka skupaj z Madgo Linette prebila do naslova, je zares poseben. Igralki sta se namreč v zadnjem možnem trenutku odločili, da bosta v Charlestonu zaigrali skupaj, na koncu pa ju ni zaustavil nihče. Slovensko-poljska naveza je v finalu s 6:2, 4:6 in 10:7 ugnali dvojico Hradecka L./Mirza S. 

Za Linette je bil to sploh prvi WTA naslov v dvojicah, medtem ko se Klepačeva lahko po novem pohvali z 11 turnirskimi zmagami v dvojicah na WTA turnirjih. Tudi ponedeljek bo za Slovenko zelo poseben, saj se bo na WTA lestvici v konkurenci dvojic povzpela na visoko 11. mesto in tako za mesto izboljšala dosedanjo najboljšo uvrstitev. Leta 2018 je namreč veljala za 12. igralko sveta.

WTA 500 Charleston
(ZDA, zeleni pesek, zunaj)

Dvojice
1. kolo: (4)Klepač A./Linette M. – Rosolska A./Routliffe E. 4:6, 6:1, 10:7
Četrtfinale: (4)Klepač A./Linette M. – Heisen V./Xu Y. 6:2, 6:3
Polfinale: (4)Klepač A./Linette M. – Benčič B./Kalinina A. 6:3, 7:6(6)
Finale: (4)Klepač A./Linette M. – Hradecka L./Mirza S. 6:2, 4:6, 10:7


Preberite tudi:
Andreja Klepač v peščenem delu sezone ne bo igrala z Darijo Jurak
Andreja Klepač v Charlestonu s Poljakinjo uspešno mimo prve ovire