IZJEMEN USPEH: Suljić in Peternelova po vrhunski sezoni do nastopa na akademiji Rafaela Nadala!

Na akademiji Rafaela Nadala bo pod okriljem organizacije Tennis Europe letos prvič potekal zaključni turnir najboljših v starostni kategoriji U12. Na njem bosta nastopila tudi Slovenca Svit Suljić in Zoja Peternel.

Zoja Peternel in Svit Suljić sta si prislužila mesto na zaključnem Tennis Europe turnirju najboljših v starostni kategoriji U12.

Na Majorki se bodo na t.i. Mastersu zbrali igralci in igralke, ki so v letošnji sezoni osvojili katerega od turnirjev Tennis Europe U12 v 1. kategoriji oz. nastopili v več finalih. Svit Suljić je bil julija letos najboljši v nemškem Münsterju, Zoji Peterneli pa se je kar 3-krt uspelo uvrstiti v finale. Za turnirsko zmago je bila za las prekratka v Trstu, Fuerstenfeldu in v Vrsarju.

Tako za Suljića kot tudi za Peternelovo je nastop na akademiji Rafaela Nadala nagrada za izjemno uspešno sezono tako na domačih tleh kot tudi na mednarodnih prizoriščih. Zaključni Masters bo potekal po t.i. round-robin sistemu, kjer bodo igralci razvrščeni v osem skupin. Najboljši iz vsake skupine bo napredoval v četrtfinale in se tako boril za naslov na prestižnem turnirju.

Turnir bo potekal od ponedeljka, 15. novembra, do sobote, 20. novembra.