Izjemen povratek Kaje Juvan za njeno drugo uvrstitev v 3. kolo Wimbledona

Slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je še drugič zapored uvrstila v 3. kolo turnirja v Wimbledonu.  21-letna Ljubljančanka je v tekmi 2. kola z rezultatom 7:5 in 6:3 premagala dve leti starejšo Madžarko Dalmo Galfi.

Kaja Juvan še drugič zapored udeleženka 3. kola Wimbledona. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

Kaja Juvan (62. na WTA) je tekmo odlično odprla in hitro povedla s 3:0. Sledile so minute nekdanje mladinske zmagovalke OP ZDA, ki je nanizala kar pet zaporednih iger in povedla s 5:3. Slovenka se je na krizne trenutke odlično odzvala. Najprej je brez izgubljene točke prišla do znižanja zaostanka na 4:5, nato pa je v naslednji igri rešila kar tri povezane žogice za niz (40:0) nasprotnice. Takrat se je momentum vidno preselil na stran Ljubljančanke, ki je prvi niz osvojila še pred podaljšano igro.

V drugem nizu Juvan pri svojem začetnem servisu ni imela prav nikakršnih težav, medtem ko nasprotnica pravega recepta za igro Slovenke ni več našla. Pri zaostanku z 2:4 je že pristopila do glavne sodnice, češ da žogice zaradi teme ne vidi več dobro in da naj se dvoboj prekine. Sodnica njeni zahtevi ni ugodila, Kaja pa je dvoboj le nekaj minut za tem tudi uspešno zaključila.

Za osmino finala proti 140. ali 121. igralki sveta

Kaja Juvan v Wimbledonu še drugo leto zapored kaže odlično igro. Proti Galfi je v celotnem obračunu storila zgolj 15 neizsiljenih napak, dodala 23 ‘winnerjev’. Na t.i. sveti travi se kot vse kaže res odlično počuti. Leta 2019 je tu nase opozorila z odlično predstavo in osvojenim nizom proti Sereni Williams, leta 2021 pa se je prav tako kot letos prebila do 3. kola. Tam jo je ustavila mlada Američanka CoCo Gauff.

Letos bo imela Slovenka na papirju lažje delo. Nasproti ji bo stala boljša iz obračuna med Kitajko Qiang Wang (140. na WTA) in Britanko Heather Watson (121. na WTA).  Igralki sta že v sredo na igrišču prebili skoraj dve uri, nato pa je bil dvoboj zaradi teme prekinjen. Pred nadaljevanjem bolje kaže Britanki, ki je ob vodstvu s 7:5 in 5:4 le še igro oddaljena od zmage. Nobena od igralk se do sedaj v Wimbledonu še ni prebila v osmino finala.

Wimbledon 2022

Posamezno 1. kolo
Juvan K. (Slo) – Haddad Maia B. (Bra/23) 6:4, 4:6, 6:2 
Zidanšek T. (Slo) – Udvardy P. (Mad) 4:6, 6:7(1)
Bedene A. (Slo/PR) – Marterer M. (Nem/Q) 6:4, 5:7, 4:6, 5:7

2. kolo
Juvan K. (Slo) – Galfi D. (Mad)


Dvojice, 1. kolo
Bedene A./Kwon S. – Kokkinakis T./Kyrgios N. [30.6.]
Juvan K./Zidanšek T. – Harrison C./Santamaria S. [30.6.]
(7)Guarachi A./Klepač A. – Adamczak M./Kawa K. [30.6.]