ITF: Živa Falkner sezono zaključila s prvim finalom na trdi podlagi

Slovenska teniška igralka odličnega tedna na Portugalskem ni uspela kronati z drugo profesionalno ITF lovoriko. Prvič v karieri se je med profesionalkami prebila v finale turnirja s trdo podlago, v boju za naslov pa morala priznati premoč nasprotnici iz Južne Koreje. 

Živa Falkner je zadovoljna s svojimi nastopi na Portugalskem. (Foto: Instagram)

Živa Falkner je prek Instagrama sporočila, da je bil to njen zadnji turnir v letošnji sezoni. Na njem je zaigrala odlično, v štirih dneh nanizala štiri zmage, v finalu pa z 0:6 in 5:7 klonila proti Korejki Yeon Woo Koo. 19-letna Novomeščanka tako zaenkrat ostaja pri eni osvojeni ITF PRO lovoriki, in sicer tisti, ki jo je septembra lani osvojila na Otočcu (W15).

Korejka je finalni obračun v Lousadi pričela zelo odločno in prvi niz hitro dobila s 6:0. Povsem drugačen je bil potek igre v drugem nizu, ko je Falknerjeva prišla do vodstva s 5:3, a nato izgubila naslednje štiri igre in dvoboja je bilo konec.

Živa Falkner je v letošnji sezoni prvič prodrla med najboljših 500 tenisačic na svetu. Novembra je na WTA lestvici zaseda 491. mesto, sezono pa bo zaključila tik za najboljšo 500-erico.

ITF PRO

W15 Lousada (Portugalska, trda podlaga)
1. kolo: Falkner Ž. (Slo/3) – Baszak W. (Pol) 6:2, 6:2
2. kolo: Falkner Ž. (Slo/3) – Dapkute I. (Lit) 6:2, 6:4
Četrtfinale: Falkner Ž. (Slo/3) – Sakatsume J. (Jap/7) 7:5, 7:5
Polfinale: Falkner Ž. (Slo/3) – Koshiishi A. (Jap/6) 6:4, 4:6, 6:4
Finale: Falkner Ž. (Slo/3) – Ku Y. (Kor) 0:6, 5:7


Vsi ponedeljkovi rezultati
Vsi torkovi rezultati
Vsi sredini rezultati
Vsi četrtkovi rezultati
Vsi petkovi rezultati
Vsi sobotni rezultati