ITF: Pia Lovrič v finalu W25 turnirja rešila tri zaključne žogice, četrto je Nemka izkoristila

Slovenska teniška igralka Pia Lovrič v finalu turnirja serije ITF W25 v Braziliji ni uspela zrežirati preobrata, kakršen ji je uspel v 2. kolu. Nemka Lena Papadakis je bila v boju za naslov po 2 urah in 22 minutah boljša s 6:1 in 7:6(6). 

Za Pia Lovrič je izjemno uspešen teden v Braziliji. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

19-letna Pia Lovrič se je na uvodnem turnirju sezone v Santi Catarini predstavila v zelo dobri luči. Po vrsti je premagala kar štiri tekmice, med drugim v polfinalu tudi 357. igralko sveta Barbaro Gatica, v finalu pa ji je popoln teden preprečila 8. nosilka turnirja Lena Papadakis. 

Domžalčanka proti 511. igralki sveta ni bila veliko oddaljena od tega, da bi izsilila odločilen tretji niz. Nemka je prvega hitro dobila s 6:1, povsem drugačna pa je bila slika v drugem nizu. Papadakisova je v 10. igri prvič servirala za zmago, le nekaj minut kasneje se je morala potruditi, da je izsilila podaljšano igro. Tam je začela bolje od Lovričeve, povedla s 6:3, a Slovenka se znova ni predala. Rezultat je še poravnala na 6:6, po menjavi strani pa točke ni več uspela osvojiti.

Lovričeva tako ostaja pri 5 profesionalnih ITF lovorika. Štiri je osvojila v dvojicah, eno lani v New Delhiju tudi med posameznicami. V vseh petih primerih je šlo za turnir serije ITF W15.

ITF PRO

ITF W25 Blumenau
(Brazilija, pesek)

1. kolo: Lovrič P. (Slo) – Mutavdžić M. (Vb/5) 6:3, 6:3
2. kolo: Lovrič P. (Slo) – Tona M. (Ita) 4:6, 7:6(6), 6:0
Četrtfinale: Lovrič P. (Slo) – Kolodynska J. (Blr) 6:0, 1:0* – predaja
Polfinale: Lovrič P. (Slo) – Gatica B. (Čil/3) 6:4, 6:2
Finale: Lovrič P. (Slo) – Papadakis L. (Nem/8) 1:6, 6:7(6)

Dvojice
1. kolo: Lovrič P./Pulchartova L. – Papadakis L./Sukhotina A. 6:2, 7:5 
Četrtfinale: Lovrič P./Pulchartova L. – (1)Gamiz A./Gatica B. 3:6, 0:6


PREBERITE TUDI:
Dvojica Flander/Puntarič najboljša v Beogradu