ITF: Belorus v Latviji končal pohod Matica Križnika

Slovenskemu teniškemu igralcu Maticu Križniku se na mladinskem ITF J3 turnirju v Latviji ni uspelo še drugič zapored prebiti v polfinale. Predstavnika TK Center Court je v četrtfinalu zaustavil 1. nosilec turnirja. 

Matic Križnik v Latviji tokrat obstal v četrtfinalu. (Foto: Blaž Weindorfer / Sportida)

Matic Križnik tokrat v boju proti 190. mladincu sveta, ki je marca letos na svetovni mladinski lestvici zasedal že 134. mesto, ni imel pravih možnosti. Mikalai Bankou je prvi niz dobil z rezultatom 6:3, svoje delo pa v drugem dokončal še z rezultatom 6:1.

Belorus je tako v četrtfinalu končal niz sedmih zaporednih zmag Križnika. Ta je v zaključku koledarskega leta 2021 z odličnimi predstavami dokazal, da je na pravi poti. Prav s ponedeljkom, 6. decembra, je prišel tudi do svoje nove najboljše uvrstitve na ITF mladinski lestvici. Postal je 216. mladinec sveta.

Že pred tem so z nastopi na ITF turnirjih v tem tednu končali ostali slovenski predstavniki. Bor Artnak, Sebastian Dominko, Lara Smejkal in Petja Drame so se preizkusili na Orange Bowlu na Floridi, medtem ko je Matic Špec zaigral na M15 turnirju v Cancunu.

Preberite tudi:
ITF: Križnik v Latviji uspešen sedmič zapored, zdaj bo izzval 1. nosilca


ITF JUNIORS

J3 Aizkraukle (Latvija, tepih)
1. kolo: Križnik M. (Slo/7) – Molder M. (Est) 6:4, 6:2
2. kolo: Križnik M. (Slo/7) – Myslivee S. (Češ) 6:4, 6:1
Četrtfinale: Križnik M. (Slo/7) – Bankou M. (Blr/1) 3:6, 1:6