Isner in Wu za naslov v Dallasu

Kitajec Yibing Wu in Američan John Isner sta finalista teniškega turnirja ATP v Dallasu. Presenečenje turnirja je Wu, ki je v polfinalu ugnal prvopostavljenega Američana Taylorja Fritza s 6:7 (3), 7:5 in 6:4. Isner je s 3:6, 7:5 in 7:6 (4) izločil rojaka Jeffreyja Wolfa.

Triindvajsetletni Kitajec Wu v Dallasu kaže odlično formo. Potem, ko je ugnal tretjega nosilca Denisa Shapovalova in osmopostavljenega Adriana Mannarina, je “padel” še Fritz. Z zmago je Wu postal drugi kitajski tenisač po Panu Bingu in turnirju v Seulu leta 1995, ki se je zavihtel v finale turnirja ATP.

“Danes med igro nisem razmišljal o rezultatih in zmagi. Enostavno sem želel pokazati le svoj najboljši tenis,” izjavo igralca po tekmi povzema francoska tiskovna agencija AFP. Ne glede na izid finala bo Wu v ponedeljek najvišje rangirani kitajski igralec na lestvici ATP.

Že svoj 31. finale na turnirjih ATP pa bo danes igral 37-letni Isner, ki je za preboj na sklepni obračun prav tako potreboval tri nize, reševal pa ga je dober servis. “Z neubranljivim servisom sem ubranil kar nekaj točk za ‘break’. Brez tega bi izgubil s 6:3 in 6:4,” je to po tekmi novinarjem v domačem Teksasu priznal tudi izkušeni Američan.

Isner je Wolfu s servisom ubranil kar sedem od osmih točk za odvzem servisa.

* Dallas, ATP (687.220 evrov):
– polfinale:
Wu Yibing (Kit) – Taylor Fritz (ZDA/1) 6:7 (3), 7:5, 6:4;
John Isner (ZDA/5) – Jeffrey Wolf (ZDA/6) 3:6, 7:5, 7:6 (4).