Iga Swiatek zmagala na turnirju v Rimu

Poljakinja Iga Swiatek je zmagala na teniškem turnirju serije WTA 1000 v Rimu. V finalu je prva nosilka premagala Tunizijko Ons Jabeur, deveto postavljeno igralko, s 6:2 in 6:2. S tem je ostala neporažena na zadnjih 28 tekmah, dobila je peti turnir zapored in ubranila lansko zmago v večnem mestu.

Poljakinja je četrtič igrala proti Jabeurjevi, premagala jo je v Washingtonu leta 2019, a izgubila oba lanska medsebojna dvoboja v Wimbledonu in Cincinnatiju.

Prva igralka sveta je v tej sezoni zmagala v Dohi, Indian Wellsu, Miamiju in Stuttgartu, lani pa v Rimu in Adelaidi. Pred dvema letoma je dosegla največji uspeh v karieri s slavjem na grand slamu, ko je dobila odprto prvenstvo Francije. Na bližnjem Roland Garrosu (22. maj – 5. junij) bo skušala osvojiti drugi grand slam in skupno deveti naslov WTA v karieri.

Njen niz nepremaganosti je četrti najdaljši v ženskem tenisu po letu 2000, pred njo so le Američanka Venus Williams (35 zmag brez poraza), sestra slednje Serena Williams (34) in Belgijka Justine Henin (32).

* Izid, Rim, WTA (2,53 mio evrov):
– finale:
Iga Swiatek (Pol/1) – Ons Jabeur (Tun/9) 6:2, 6:2.