Iga Swiatek zabeležila še 30. zaporedno zmago

Poljakinja Iga Swiatek še naprej niza zmage na teniških igriščih. Za 30. zaporedno slavje je v drugem krogu odprtega prvenstva Francije v Parizu ugnala Američanko Alison Riske s 6:0, 6:2. Dvoboj je trajal vsega 62 minut. Izvrstna Poljakinja se bo v tretjem krogu pomerila s Črnogorko Danko Kovinić.

Dvajsetletnica iz Varšave je niz zmag začela ob koncu februarja na turnirju v Dohi. Do številke 30 pa je prišla po osvojenih lovorikah v Dohi, Indian Wellsu, Miamiju, Stuttgartu in Rimu, vmes pa je dobila še oba obračuna v pokalu Billie Jean King.

Trenutno je prva igralka sveta v izvrstni formi, saj je na zadnjih 30 dvobojih izgubila vsega pet nizov, na Rolandu Garrosu pa je na dveh tekmah oddala vsega štiri igre. Turnir na pariškem pesku je sicer dobila že leta 2020. Lani jo je v četrtfinalu ugnala Grkinja Maria Sakari, ki pa je tokrat izpadla v drugem krogu proti Čehinji Karolini Muchovi.

Od lanskih polfinalistk je tako v igri le še najboljša Slovenka Tamara Zidanšek, ki se bo v tretjem krogu pomerila z Američanko Jessico Pegula.