Iga Swiatek in Ons Jabeur v finalu Rima

V finalu teniškega turnirja WTA 1000 v Rimu bosta igrali trenutno najbolj vroči igralki na touru, dvajsetletna Poljakinja Iga Swiatek, ki ni izgubila dvoboja že od sredine februarja, ter sedem let starejša Ons Jabeur iz Tunizije, za katero bo to drugi zaporedni finale na turnirjih WTA 1000 po zmagi v Madridu pred enim tednom.

Najboljša igralka sveta Iga Swiatek je v polfinalu turnirja z nagradnim skladom 2,53 milijona evrov po uri in 16 minutah igre s 6:2 in 6:1 premagala tretjo nosilko, Belorusinjo Arino Sabalenka, Jabeurjeva, ki se bo na novi razpredelnici WTA zavihtela do najmanj šestega mesta, pa je bila boljša od Rusinje Darje Kasatkine s 6:4, 1:6 in 7:5.

Ons Jabeur, ki je v tretjem nizu rešila žogico za zmago tekmice, se bo v finalu potegovala za tretji naslov v karieri (Birmingham. 2021, Madrid 2022), Swiatkova pa bo lovila peto zaporedno turnirsko zmago po uspehih v Dohi, Indian Wellsu, Miamiju in Stuttgartu.

Dvajsetletna Poljakinja, branilka naslova v Rimu in tudi velika favoritinja bližnjega Roland Garrosa (22. maj – 5. junij), bo hkrati naskakovala 28. zaporedno zmago oziroma osmi naslov WTA v karieri.

* Izid, Rim, WTA (2,53 mio evrov):
– polfinale:
Iga Swiatek (Pol/1) – Arina Sabalenka (Blr/3) 6:2, 6:1.
Ons Jabeur (Tun/9) – Darja Kasatkina (Rus) 6:4, 1:6, 7:5.