Iga Swiatek in Laura Siegemund finalistki v Varšavi

Poljakinja Iga Swiatek in Nemka Laura Siegemund se bosta pomerili v finalu teniškega turnirja serije WTA v Varšavi z nagradnim skladom 235.770 evrov. Prva igralka sveta bo na domačih tleh v 19. finalu lovila 15. lovoriko, Nemka pa v četrtem finalu tretjo.

Nemka je nazadnje v finalu igrala pred šestimi leti v domačem Stuttgartu. Ima še naslov iz Bastada pred sedmimi leti, v finalu pa je igrala še aprila 2016, prav tako v Stuttgartu.

Tako Siegemund kot Swiatek sta morali v soboto na igrišče dvakrat, saj je vreme povzročilo številne premike v urniku tekmovanja. Nemka, sicer na lestvici WTA šele 153., je najprej dokončala v petek začeti četrtfinalni dvoboj proti Italijanki Lucrezii Stefanini, kasneje pa je bila boljša še od rojakinje Tatjane Marie s 5:7, 6:3, 6:4.

Swiatek je bila v četrtfinalu boljša od Čehinje Linde Noskove, nato pa je njen sobotni obračun proti Belgijki Yanini Wickmayer prekinil še mrak. Dvoboj je bil prekinjen pri vodstvu 22-letne domačinke s 6:1 in 5:5, danes pa je prva igralka sveta le dokončala delo in slavila s 6:1 in 7:6 (6).

Domačinka iz Varšave bo v šestem finalu lovila četrto letošnjo lovoriko, potem ko je bila pred tem najboljša na OP Francije, v Stuttgartu in Dohi, izgubila pa na zadnji stopnički turnirjev v Dubaju in Madridu.

– Varšava, WTA (235.770 evrov):
– polfinale:
Iga Swiatek (Pol/1) – Yanina Wickmayer (Bel) 6:1, 7:6 (6);
Laura Siegemund (Nem) – Tatjana Maria (Nem) 5:7, 6:3, 6:4.